ANNONSE

DRAPSTRENING: Drapstrening av hunder på villsvin skal ifølge politiet ha foregått i Øvre Eiker.
FOTO: POLITIET

Seks dømt til fengsel etter dyremishandling

Dommen var enstemmig for alle de seks tiltalte i den store dyrevelferdssaken som gikk for retten tidlig i vinter. Hovedmannen fikk to år og seks måneders fengsel.


Roy Hansen

 18.05.18, kl. 09:06
 29.05.18, kl. 15:34


ANNONSE

 

NEDRE/ØVRE EIKER: Den 128 sider lange dommen ble avsagt i 15. mai. Påtalemakten har fått medhold i de aller fleste punktene, og samtlige seks tiltalte er dømt til fengsel i varierende lengde, skriver Eikernytt.no.

Den hovedtiltalte mannen med tidligere bosted i Øvre Eiker, er dømt til to år og seks måneder i fengsel. Til fradrag kommer 18 dager som han satt i varetekt mens saken ble etterforsket.

Mannen på 30 år må også finne seg i at politiet beslaglegger og inndrar flere våpen, ammunisjon og annet jaktutstyr.

Fradømt retten til jakt og kontakt med dyr

Mannen fradømmes også retten til å drive noen form for jakt eller fangst i fem år. Han må også avlegge ny jegerprøve etter denne tiden.

Mannen er også fradømt retten til å ha noen form for kontakt med dyr i minimum fem år. I tillegg må han betale det offentlige saksomkostninger på 10.000 kroner.

Hovedmannens samboer - en 31 år gammel kvinne fra Krokstadelva - er dømt til ni måneder i fengsel med fratrekk av to dager for den tiden hun satt i varetekt. 

Også hun, som jobbet på en dyreklinikk, er fradømt retten til å ha noe med dyr å gjøre inntil videre og minimum i fem år.

Hun kan riktignok søke om opphevelse av dette forbudet til Mattilsynet. 
Kvinnen må også betale saksomkostninger med 5.000 kroner.

LES OGSÅ: Eiker-par trente opp kamphunder

Totalforbud mot dyrekontakt

  • Mannen fra Mysen ble dømt til ett år og seks måneder med fratrekk av 18 dager han satt i varetekt. Også han må tåle inndragning av en rekke gjenstander brukt i forbindelse med bruddene på dyrevelferdsloven.

    Mannen er også fradømt retten til å drive noen form for jakt i fem år og må avlegge ny jegerprøve etter den tid. Også han har fått totalforbud mot å ha noe med dyr å gjøre. Han må dessuten betale 10.000 kroner i saksomkostninger.

  • Den 47 år gamle kvinnen fra Mysen som sto tiltalt er dømt til 90 dager i fengsel - minus én dag for varetekt. Også hun er fradømt rettet til å ha noe med dyr å gjøre i minimum fem år. Hun må betale 5.000 i saksomkostninger.

  • Den 33 år gamle mannen fra Rakkestad er dømt til fengsel i 90 dager med fratrekk av de 16 dagene han satt i varetekt. Han må også finne seg i inndragning av diverse ammunisjon.

    Han fradømmes også retten til å utøve jakt eller fangst i to år og må avlegge ny jegerprøve etter dette. I tillegg må han betale 5.000 kroner i saksomkostninger.

  • Den svenske statsborgeren som var medtiltalt i denne saken har fått en dom på 60 dager i fengsel med fratrekk av 22 dager for den tiden han satt i varetekt.

    Også han fradømmes retten til å drive noen form for jakt i to år og han må avlegge ny jegerprøve om det er aktuelt. Mannen har også fått et forbud mot å ha noe med dyr å gjøre i minimum fem år. Svensken må dessuten betale 5.000 i saksomkostninger.

Dommene skal være forkynt for samtlige tiltalte, men det er ikke klart om det blir noen anker i denne saken.

LES OGSÅ: Seks tiltalte i omfattende dyremishandlingssak


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN

ANNONSE