Frem med isskrapa - her var det minusgrader i natt!

Det kan være en idé å finne frem isskrapen og sette inn plantene. Natt til tirsdag meldte nemlig den første nattefrosten sin ankomst i drammensdistriktet!

Publisert Sist oppdatert

DRAMMEN: Sør- og Øst-Norge ble natt til tirsdag rammet av det som kan være sesongens første nattefrost, og flere på østlandet fikk en overraskende start på dagen.

Minusgradene har kommet såpass nært som til Sande, og til helgen kan vi forvente kuldegrader i Drammen også.

Dersom du er en av morgenfuglene kan det være på høy tid å finne frem isskrapen i bilen. Har du grønne fingre bør du også holde et ekstra nøye med plantene på verandaen.

Ikke unormalt tidlig

Ifølge statsmeteorolog Rafaen Escobar Løvdahl i Meteorologisk Institutt, er det ikke unormalt tidlig å få frostnetter i Norge på denne tiden av året.

- Klart vær og kalde luftmasser skaper nattefrost, og det kan forekomme når som helst. I natt hadde Øst-Norge den kaldeste natten på lenge.

Meteorologen har trua på temperaturer over null i uken som kommer, men sier det kan være lurt å ta forholdsregler før helgen.

- Nattefrosten kommer ikke til Drammen sentrum heltvennå, men det kan være lurt å ha i tankene at nattefrost på f.eks bilruter kan forekomme selv om temperaturene ikke er målt til minusgrader. 

Meteorologens beskjed til drammenserne

Løvdahl har en klar oppfordring til drammenserne - spesielt de som skal på festival til helgen.

- Ta inn plantene, kjøp inn isskraper og ta på dere allværsjakker under Elvefestivalen, sier han lattermildt.

LES OGSÅ: Meteorolog om festivalværet: - Foreløpig ustabilt!

Powered by Labrador CMS