ANNONSE

TREKKPLASTER: Sylvi Listhaug fylte opp Strømsø Torg i surt regnvær.
FOTO: NILS J. MAUDAL

Listhaug-effekten ga Frp rekordoppslutning på klissvåt 1. mai

Et topptungt Frp slo knockout på Ap og trakk et dobbelt så stort publikum i Drammen på arbeiderbevegelsens fanedag.


Alexander Jansen

 01.05.18, kl. 15:19
 29.05.18, kl. 15:34


ANNONSE

 

DRAMMEN: På Bragernes torg skal det ha vært 200-300 mennesker for å høre Masud Gharahkhani og Arbeiderpartiet på LO's arrangement tirsdag formiddag. 

På andre siden av elva sørget både samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen og ikke minst eks-justisminister Sylvi Listhaug for rekordoppmøte for Frp i Drammen 1. mai.

Flere uavhengige kilder anslår publikummet, som trosset regn, kulde og sur vind på Strømsø Torg, til mellom 500 og 700 mennesker.

- Vi har aldri samlet flere folk 1. mai, sier arrangementansvarlig Lavrans Kierulf til DRM24.

RV23-PROTEST: En mann med plakat markerte sin misnøye med riksvei 23-prosjektet mens Solvik-Olsen talte. (FOTO: ALEXANDER JANSEN / DRM24)

- Ikke forbeholdt sosialistene

Både Listhaug og Solvik-Olsen gjorde et poeng av at 1. mai «ikke er en dag for bare Arbeiderpartiet og LO».

- Dette er arbeidsfolkets dag, ropte Solvik Olsen, og erklærte Frp som den vanlige arbeiders parti. 

GLISSENT:
Arbeiderpartiet og LO maktet ikke trekke det store publikummet på Bragernes Torg. (FOTO: NILS J. MAUDAL)

Og for de som måtte være i tvil: Solvik-Olsen benyttet også anledningen til å gi utrykk for hva han mente om bompenger i klare ordelag.

- Som samferdselsminister synes jeg bompenger er en dyr og dårlig måte finansiere veier på. Som FRP-er hater jeg det, sa Solvik Olsen til jubel og applaus fra bompengebekymrede drammensere.

LES OGSÅ: 
Aggressiv mann bortvist av politiet under minister-tale

Hamret løs på Støre og Oslo-byrådet

Da Listhaug entret scenen sparte hun ikke på kruttet. I kjent stil fikk Støre og Arbeiderpartiet unngjelde så det holdt.

- Så lenge det er pust igjen i meg kommer jeg til å kjempe for at Jonas Gahr Støre aldri blir statsminister, tordnet Listhaug med knyttet neve.

(FOTO: ALEXANDER JANSEN / DRM24)

I tillegg til Støre fikk også Oslo-byrådene Raymond Johansen (Ap) og Lan Marie Nguyen Berg (MDP) høre det fra Listhaug. 

- Jeg kommer til å gjøre hva jeg kan for å bli kvitt den rødgrunna suppa som styrer i Oslo, og skal jobbe på fra Stortinget, sa Listhaug. 

POPULÆR: Selfie-køen var lang etter at Sylvi Listhaug gikk av scenen i Drammen. (FOTO: ALEXANDER JANSEN / DRM24)

Innvandring på godt og vondt

Listhaug fant også grunn til å advare mot de «svenske tilstandene» man opplever på østkanten i Oslo, og støttet opp om justisminister-erstatter Tor Mikkel Waras uttalelse om at man nå ser resultatene av å ha tatt imot for mange innvandrere.

- Nå er det snart nok her i Drammen også, så dette ikke utvikler seg til tilstander vi ikke vil ha, sa Listhaug.


Men Frp-toppen fant også rom i talen sin for å minne om at mange har noe å lære av innvandrerne i Norge, og roste spesielt de ansatte i helsesektoren.

- En ting som mange i Norge har glemt, er å respektere og ta vare på de eldre. Der har vi noe å lære av innvandrerne, synes dere ikke det, sa Listhaug til ny applaus.

Foruten Sylvi Listhaug og Ketil Solvik-Olsen, deltok også Frps stortingsrepresentanter fra Buskerud, Jon Helgheim og Morten Wold, på arrangementet.

STILLE PROTEST: Det var ingen organisert protestaksjon på Frps 1. mai-arrangement slik man har sett tidligere, men disse rødkledde ungdommene med plakater vendte Frp-talerne ryggen. (FOTO: ALEXANDER JANSEN / DRM24)

TROSSET REGNET: Hundrevis av paraplyer fant veien til Strømsø Torg i kun en håndfull varmegrader. (FOTO: ALEXANDER JANSEN / DRM24)

LES OGSÅ: Regjeringspartiene la valgkampinnspurten til Drammen


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE