ANNONSE

Marcus Påverud klar for GT4 European Series i Belgia

Det 17 år gamle racingtalentet fra Lier kjører i helgen sitt første løp på GT4-nivå på den berømte Zolder-banen i Belgia.


Redaksjonen

 06.04.18, kl. 00:05
 09.04.18, kl. 12:14


ANNONSE

 

LIER / BELGIA: Ikke mindre enn 44 biler stiller til start på den tidligere Formel 1-banen, og Påverud kjører en Mercedes AMG GT4 med 550 hestekrefter sammen med spanske Ivan Pareras.

- Dette blir et av Europas hardeste bilsportmesterskap i år, og du kan trygt si at jeg er både spent og tent før debuten som internasjonal GT-fører, sier Marcus Påverud.

Hele 44 biler fra 27 team stiller til start på Zolderbanen, og det er ti forskjellige bilmerker i det internasjonale mesterskapet som gjerne omtales som «standard GT», til tross for at det dreier seg om meget raske biler med mer enn 500 hestekrefter og toppfart over 300 km/t.

I alt deltar 85 førere fra 20 forskjellige nasjoner i GT4-løpene på Zolder. Marcus og spanjolen Ivan Pareras kjører for det tyske teamet Leipert Motorsport, og de to 17-åringene er mesterskapets yngste førerduo.

Ambisjoner i hard konkurranse

- Det er klart at vi har ambisjoner og forventninger om å kjempe i den øvre delen av resultatlista i løpet av denne sesongen, men i og med at alt er nytt både for oss og teamet, prøver vi å dempe forventningene og ikke fokusere spesielt på resultater i disse to første løpene. Det er masse å lære både for min teamkompis Ivan og meg, og det er klart at konkurransenivået kommer til å bli skyhøyt, sier Marcus Påverud.

Påverud har gjennomført to testdager med sin Mercedes AMG GT4. Først på Zolderbanen tidlig i mars, en test som og først fremst gjaldt å gjøre seg kjent med bilen og teamet. Litt senere i mars var han på Hockenheim-banen i Tyskland, der han fikk coaching av den svært erfarne og suksessrike rally-og baneføreren Uwe Nittel.

- Det var veldig verdifullt, spesielt når det gjaldt å trene bremseteknikk. Mercedesen har ABS-bremser og det har jeg ikke kjørt med tidligere. Poenget er at jeg har måttet lære meg en helt ny måte å bremse på, men etter mange runder på Hockenheim fungerer dette veldig bra, sier Påverud.

I COCKPITEN: Her fra Mercedes GT4-bilen Påverud og lagkameraten kjører.

12 løp på seks helger

Løpene på Zolderbanen i Belgia kommende helg åpner sesongen i GT4-mesterskapet, der det i alt skal kjøres 12 løp fordelt på seks løpshelger. På Zolder kjøres det trening på fredag, kvalifisering og et løp på 60 minutter lørdag, samt ytterligere et 60 minutters løp på søndag. Marcus deler bil med spanske Ivan Pareras, og det er obligatorisk depotstopp med førerbytte midtveis i løpene.

- Vi er to førere med forskjellig kjøreteknikk og ønsker om hvordan bilen skal settes opp, men nå må vi finne et kompromiss som passer greit for begge. Vi er også ganske forskjellige rent fysisk og med hensyn til kroppsbygning, men bilen har justerbart pedalsett og ratt, så det skal gå bra, sier Marcus, som med sine 195 cm er nesten 20 cm høyere enn sin spanske lagkamerat.

LES OGSÅ: Marcus Påverud (16) er tidenes yngste i 24-timers løp 


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE