ANNONSE

POLITIAKSJON: Flere politipatruljer måtte bistå Mattilsynet onsdag kveld.
FOTO: ALEXANDER JANSEN / DRM24

Politiet måtte stenge matbutikk - nektet å etterkomme Mattilsynet

Nor-Gøy dagligvarer på Strømsø ble tirsdag stengt av Mattilsynet. Onsdag måtte politiet bistå da butikken fortsatt var åpen.


Alexander Jansen

 14.03.18, kl. 21:34
 23.03.18, kl. 11:51


ANNONSE

 

DRAMMEN: Det opplyser politiet i Drammen onsdag kveld.

- Vi fikk beskjed om at det fortsatt var aktivitet der i dag, at det var folk og kunder i butikken og at det fortsatt foregikk salg, sier operasjonsleder Trond Egil Groth ved politiet i Søndre Buskerud til DRM24.

Dermed rykket politiet ut for å bistå Mattilsynet. Etter hva DRM24 erfarer skal flere politipatruljer ha deltatt i aksjonen.

- Butikken ble stengt av oss, og de som oppholdt seg der ble bortvist av politiet, forteller Groth.

Fare for utrygg mat

Mattilsynet opplyser overfor DRM24 at butikken ble stengt umiddelbart som følge av fare for utrygg mat.

- Det er kun i slike tilfeller vi har mulighet til det, opplyser seniorinspektør Kristin Lundskjær Hoel til DRM24.

Mattilsynet vil foreløpig ikke gå i detalj på forholdet, ettersom rapporten fra stedet foreløpig ikke er ferdig utarbeidet. Men forholdene ble avdekket under en rutineinspeksjon.

Fikk tips

- Vet dere noe om årsaken til hvorfor de ikke overholdt pålegget deres?

- Nei, men det var etter tips om at det fortsatt ble solgt mat i butikken at vi onsdag fikk bistand fra politiet når vi oppsøkte dem på nytt, sier Hoel.

Når Mattilsynet og politiet oppsøkte butikken, skal dette ha vist seg å stemme. 

- Ikke dårlig mat

DRM24 har onsdag kveld vært i kontakt med daglig leder Ramazan Pakirci ved Nor-Gøy Dagligvarer AS, som ikke forstår hvorfor Mattilsynet stengte butikken tirsdag. 

Han hevder det ikke er snakk om funn av dårlig mat eller slike forhold som er bakgrunnen for Mattilsynets reaksjon, men byggmessige årsaker. 

- De kom klokken 16.00 tirsdag og fant en luftglippe i skyvedøren i inngangspartiet til butikken og en lagerdør. De fant også en demontert vask i butikklokalene på grunn av ombygging. Vi fikk beskjed om å tette mellomrommet i dørene og flytte vasken, og gjorde begge deler. Men når Mattilsynet kom tilbake i dag klokken 09.00 mente de det ikke var bra nok, og at vi måtte stenge, forteller Pakirci.

- Hadde stengt, åpnet for venner

- Men hvorfor holdt dere åpent etter dere fikk beskjed om å stenge?

- Vi hadde stengt butikken, men mens vi holdt på med arbeider der inne kom det noen vi kjente som vi slapp inn fordi de ville handle grønnsaker. Og akkurat da kom Mattilsynet og politiet, sier Pakirci.

Ifølge Pakirci skal Mattilsynet på ny inspeksjon torsdag formiddag. Da håper Pakirci å kunne åpne butikken igjen. 

- Men jeg synes de forskjellsbehandler. Jeg ser akkurat de samme tingene hos Kiwi og andre kjeder, uten at de får noen reaksjon, sier Pakirci til DRM24.

Kristin Lundskjær Hoel i Mattilsynet ønsker ikke å kommentere Pakircis uttalelser, og vil heller ikke si noe om når butikken får åpne igjen.

LES OGSÅ: Mattilsynet stengte kjøkkenet på Ambassadeur Hotel


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN

ANNONSE