ANNONSE

STRATEGISK TILSTEDE: Fra venstre Hege Mortensen (Nordia Law), Geir Hagehaugen (HR Prosjekt), Ivan Hansen (HR Prosjekt) og Anders Bratland (BDO) kommer alle fra etablerte selskaper som verdsetter en tilstedeværelse i felleskapet Hakon Lærum (t.h.) har skapt på Kontorhuset i Byhaven.
FOTO: ALEXANDER JANSEN / DRM24

Rift om plassene i byens mest attraktive kontorfellesskap

Kontorhuset er ikke bare for småfirmaer uten egne fasiliteter. Nå banker også storkanonene på døren for å få innpass i det gode selskap - men kun «de rette» får leiekontrakt.


Alexander Jansen

 07.12.17, kl. 12:57
 18.12.17, kl. 08:23


ANNONSE

 

DRAMMEN: Og det er nettopp «selskapet», nettverket og relasjonene som er hemmeligheten bak suksessoppskriften, ifølge Kontorhuset-sjef Hakon Lærum.

På vei gjennom de freshe og moderne lokalene for å møte representanter fra selskapene BDO, HR Prosjekt og advokatfirmaet Nordia Law, passerer vi en gratulasjonsbukett til Kontorhuset signert Næringsforeningen i Drammen.

- For oss er det rett og slett en strategisk, markedsorientert beslutning å være tilstede her. Et ynglende og kreativt forretningsmiljø gir spinoff og muligheter som vi ønsker å være en del av, sier divisjonsdirektør Geir Hagehaugen fra HR Prosjekt, den landsomfattende aktøren innen prosjektledelse for bygg og anlegg.

Sammen med avdelingsleder for HR Prosjekt i Drammen, Ivan Hansen, har de to nøkkelmedarbeidere flyttet arbeidshverdagen fra egne kontorer til Kontorhuset på Strømsø for blant annet å drive relasjonsbygging. Ikke fordi de mangler plass.

LES OGSÅ: Bygger kontorplass for 240 personer på Strømsø Torg

Siler ut den rette miksen

Så populær har smeltedigelen på tvers av bransjer og næringsdrivende blitt, at Lærum må være restriktiv med kriteriene for å innvilge nye leiekontrakter. 

Flesteparten av henvendelsene som kommer, må han avvise av hensyn til å opprettholde den optimale sammensetningen av bedrifter som sammen skal utgjøre et blomstrende miljø av synergieffekter.

- Vi ser an hver eneste henvendelse i forhold til hvordan de passer inn, og hensiktene de har med å benytte lokalene. Vi ønsker folk som kan utvikle seg og bygge relasjoner over tid, utfylle hverandre og være en del av et nettverk, sier Lærum. 

LES OGSÅ: Bygger 15.000 kvm. kontorhotell på Kjellstad

Bane NOR størst

Bane NOR har en av byens største arbeidsplasser et steinkast unna. De har allerede leid en hel seksjon av Kontorhuset, samt flere enkeltkontorer, og er med det den største leietakeren.

- Hadde de fått lov hadde de nok tatt over hele Kontorhuset, ler Lærum, og poengterer at det fruktbare felleskapet konseptet baserer seg på ikke ville vært mulig å opprettholde.

Fra før er det Kontorhus på Bragernes, og det bygges i Asker. Per i dag er det syv ledige kontorer på Strømsø.

- Vi har over 90% belegg, noe som er veldig bra. Vi vil gjerne fylle opp alle, men bruker gjerne tid på å finne de rette leietakerne, sier Lærum.

Internasjonal trend

Fra den internasjonale revisjonskjempen BDO har Anders Bratland fra regnskapsavdelingen i Drammen flyttet inn på Kontorhuset. 

- Vi har kontorer på Bragernes og er fornøyd med det, men vil ha en nærhet til der ting skjer. Kundenettverket er viktig for oss, sier Bratland, som kommer til å dele kontoret sitt med flere andre medarbeidere fra BDO i Drammen.

På samme måte som trendene fra det store utlandet viser: Å være tilstede der kundene er, blir stadig viktigere. Den tankegangen gjelder også for advokatfirmaet Nordia Law, som har kontorer i hele Skandinavia. 


- Vi har mye ledig plass, men beslutningen om å være en del av et slikt kontorfelleskap var enkel. For oss er det viktig å kunne møte klientene der de er, og det å møte de på en nøytral arena i Drammen istedenfor på kontoret i Oslo er viktig, sier partner Hege Mortensen i Nordia Law. 

Mortensen er selv fra Drammen, og ser gevinsten av å bygge relasjoner og tillit med folk man spiser lunch med, og ha tilgang på lokaler som fungerer.

- Det er sentralt og fasilitetene er gode. Det er kjempeviktig, sier Mortensen. 

PERFEKT MILJØ: Astrid Green i Boost International har funnet et optimalt miljø for virksomheten, som blant annet tilbyr rådgivning til gründere. Her i et møte med f.v. Trine Steen fra Forskningsrådet og Trine Landøy fra Silicia.

Store og små i skjønn forening

For «storkanonene» er det ikke nødvendigvis å være sparringpartner med noen i samme divisjon som er målet. 

Mye av motivasjonen ligger i sammensetningen med de små firmaene, som sitter på spisskompetanse de store kanskje ikke har. Det kanskje beste eksempelet på nettopp det heter Boost Global Innovation, som også har etablert «hovedsete» på Kontorhuset.

- Vi jobber med å bygge opp slike miljøer, hjelpe oppstartsbedrifter og tilby rådgivningstjenester. Vi ønsker selv å sitte et sted med spennende mennesker, og her skjer det mye. Derfor er dette vårt førstevalg, sier direktør Astrid Green i Boost.

TOPP MODERNE: - Vi har testet ut og installert alt det nyeste av trådløs teknologi, forteller daglig leder Hakon Lærum i Kontorhuset.


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE