ANNONSE

ÅSTED: Perrongen ved Vestfossen Stasjon ble sperret av med vakthold fra politiet. Det ble også hengt opp en presenning.
FOTO: LESERBILDE

Etterforsker voldtekt av kvinne (23) på Vestfossen stasjon

Politiet gjennomførte søndag ettermiddag tekniske undersøkelser på Vestfossen Stasjon etter at det natt til søndag skal ha skjedd en voldtekt på perrongen.


Alexander Jansen

 22.10.17, kl. 13:11
 02.11.17, kl. 09:42

Roy Hansen


ANNONSE

 

ØVRE EIKER: Politiet opplyser overfor DRM24 at de etterforsker saken som en alvorlig straffbar handling.

Av hensyn til etterforskningen la politiet først fullstendig lokk på saken, før de senere søndag kveld opplyste at det dreide seg om en antatt voldtekt.

Den fornærmede er en 23 år gammel kvinne fra Østlandetsområdet - politiet vil foreløpig ikke snevre inn stedstilhørigheten noe. Vedkommende har iølge politiet vært til behandling på voldtektsmottak hvor det er sikret nødvendige bevis.

Uklare omstendigheter

For å ikke påvirke eventuelle vitneforklaringer opplyser politiet videre at de ikke ønsker å gå ut med hva jenta har forklart om hendelsesforløpet. 

Signalement på gjerningsmannen, eller opplysninger om foranledningen, er derfor ikke kjent. En ting er imidlertid klar; Det dreier seg om én gjerningsmann og ikke fler.

Den mistenkte mannen er for politiet foreløpig en ukjent person. Ingen er derfor pågrepet i saken. 

Har sikret DNA

Politiet fikk melding om hendelsen ved 11.00-tiden søndag formiddag, om hendelsen som skal ha utspilt seg på stasjonen natt til søndag.

Det antatte gjerningsstedet ble sperret av med politibånd, og det ble også hengt opp en presenning over deler av perrongen, som ble gjenåpnet ved 15.30-tiden.

Politiet beskrev på dette tidspunktet etterforskningen som i en innledende fase. Søndag kveld opplyses det at det er funnet ting «som kan ha stor betydning for etterforskningen».

- Vi håper å koble opp gjerningsmannen mot DNA, sier jourhavende jurist Per Steinar Bungdum til DRM24.

Ønsker tips

Politiet har søndag kveld avhørt flere personer som har status som vitner i saken, som skal ha kommet med interessante opplysninger.

Politiet har imidlertid ingen direkte øyenvitner foreløpig, og håper flere personer vil melde seg med informasjon om saken. 

Politiet er primært interessert i informasjon i tidsrommet 2200-0500 fra området på og rundt Vestfossen stasjon. 

LES OGSÅ: Ny, voldelig natt på byen

FOTO: JOAKIM FJELDLI / DRM24


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN

ANNONSE