ANNONSE

NYTT SUBARU-SHOWROOM: Salgssjef Subaru, Bjørn Haugen, er godt fornøyd med nye lokaler – og med helt ny Subaru XV.
ALLE FOTO: FRANK WILLIKSEN

Ny modell i nye omgivelser hos Bilbutikken

Nå har Subaru endelig fått sin nye «finstue» hos Grøndal Bilbutikken på Gulskogen. Og hva var vel mer naturlig enn at åpningsdagen skulle preges av en ny generasjon av bestselgeren Subaru XV!


Frank Williksen

 09.10.17, kl. 21:48
 18.10.17, kl. 13:17


ANNONSE

 

DRAMMEN: - Det var tydelig at mange kunder hadde ventet på denne dagen. Det sto folk utenfor og ventet allerede før vi åpnet dørene i dag morges, og vi har hatt godt trøkk hele dagen, forteller en fornøyd Bjørn Haugen, salgssjef Subaru. 

I en stor og romslig salgshall har Subarus utvalg av firehjulstrekkere fått god plass og god eksponering i sin egen salong, godt atskilt fra Ford-forretningen.

Her kan kundene i ro og mak studere hele produktutvalget, fra XV til Levorg, Forester og flaggskipet Outback. Om ikke lenge får de dessuten følge av en helt ny Impreza i tillegg.

LES OGSÅ: Grøndals rallyskatt har stått opp fra de døde

ROMSLIG: Subaru har fått god plass i den nye salgshallen hos Grøndal Bilbutikken.

Stor pågang

Hele mandag var det jevnt sig av nysgjerrige i det nye salgslokalet, og det er ingen tvil om at nye XV var en spesiell attraksjon for mange. Den kompakte SUV-modellen ble en suksess fra første dag da den kom på markedet i 2012, og nå er altså neste generasjon her.

Bilen har blitt litt større, og har selvsagt fortsatt Subarus anerkjente symmetriske firehjulsdriftsystem, som av mange regnes som noe av det beste på markedet.

Kundene kan velge mellom to boxer bensinmotorer med henholdsvis 114 eller 156 hk, og en oppgradert CVT automatgirkasse som leverer skift mer likt en «vanlig» automatkasse.

LES OGSÅ: Derfor møtes Volvo-kundene av et vrak i nybil-utstillingen

FRESHT OG FLOTT: Stilige detaljer i Bilbutikkens nye Subaru-showroom.

Spekket med avansert utstyr

Nykommeren er spekket med avansert utstyr, og har fått Subarus førerassistansesystem EyeSight, som ble lansert med nye Outback. Til dette hører blant annet adaptiv cruise kontroll, filskifte- og vinglevarsler, startvarsler, filskiftkontroll, autobrems og gasspedalkontroll. 

Et mye bedre infotainmentsystem med større skjerm og Apple Car Play og Android hører med til bildet, og XV vil fremstå som svært godt utstyrt uavhengig av hvilken versjon man velger.

- Den nye generasjonen har fått enda bedre veiegenskaper enn forgjengeren. Boxermotoren bidrar til lavt tyngdepunkt og et fjellstøtt veigrep. Samtidig har fabrikken gjort mye med støyisolasjon, slik at komforten også er hevet et kraftig hakk, understreker Bjørn Haugen, som hadde de første kontraktene på plass allerede den første åpningsdagen – og uten at noen hadde hatt mulighet til å prøvekjøre bilen! 

LES OGSÅ: Blir Ford-forhandler - kutter Land Rover og Citroen


El- og hybridversjon

Subaru XV 2018 er bygget på Subarus nye globale plattform (SGP). Bilen er forberedt for både el- og hybriddrift, men ingen av disse alternativene er klare i høst. XV har nå dessuten fått X-Mode, som er Subarus svar når det virkelig blir krevende å ta seg frem.

Nye Subaru XV får absolutt konkurransedyktige priser. Med 1,6 liter motor starter rimeligste versjon på 319.900 kroner, og da er det meste med. Prispåslaget er 20 000 kroner for hvert tinn opp i utstyrsversjon.

LES OGSÅ: Drammens-forhandler solgte 50 nye Nissan Leaf på et døgn
LES OGSÅ:TEST: Hyundai i30 stasjonsvogn - fortjener stor oppmerksomhet
LES OGSÅ:Kraftig økning i Audi-salget


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE