ANNONSE

I TOPPKLASSE: Kinosjef Steinar Johansen kan nå friste drammenserne med både sittekomfort, lyd- og bildekvalitet fra øverste hylle.
ALLE FOTO: ALEXANDER JANSEN / DRM24

Tar kinoopplevelsen til nye høyder

KinoCity har nylig investert tre millioner i oppgradering av lyd, lys, lerrett og nye stoler for å gi deg en av landets beste kinoopplevelser.


Alexander Jansen

 15.09.17, kl. 18:06
 23.09.17, kl. 21:47


ANNONSE

 

DRAMMEN: I 2016 slo kinobesøket alle rekorder. I år satser Drammen kino tungt på modernisering for å holde på interessen hos kinopublikummet. 

- Det er viktig å henge med i svingene og gjøre det mer attraktivt. Kinoen er fra 2001, og selv om vi har foretatt vedlikehold hele tiden, fant vi ut at tiden var inne for noen større endringer, sier kinosjef Steinar Johansen til DRM24.

Mye har skjedd på 15 år innen lyd- og bildeteknologi, og derfor blir en god del av fjorårets overskudd, hele tre millioner kroner, investert i bare sal 1 alene.

LES OGSÅ: Rekordår for KinoCity

Fra vegg til vegg og gulv til tak

Det første den observante kinogjenger antagelig legger merke til, er det betydelig større lerrettet. Med 18 meters bredde strekker det seg nå i hele salens bredde i en lekker buet form fra vegg til vegg, og fra gulv til tak. 

- Lerrettet gir også bedre bilde både på 3D-film og 2D-film fordi det gjengir lyset på en helt annen måte. Opplevelsen av at 3D-filmer kunne bli litt mørke og 2D-filmene fikk litt dårligere kvalitet på grunn av sølvlerrettet, er nå borte, sier Johansen. 

For to år siden ble prosjektorene oppgradert fra 2K til 4K-oppløsning, hvilket i sum gir kinobransjens per i dag beste bilde.

LES OGSÅ: DRM24 anmelder ukens kinopremierer


Splitter nytt lydsystem

Når filmen er i gang er det imidlertid lydopplevelsen som utgjør den største forskjellen, ifølge kinosjefen. Høyttalere, forsterkere og subwoofere er alt skiftet ut med siste skrik på lydfronten, foreløpig som den eneste kinoen i Norge.

Fra de dypeste drønn til de høyeste hvin er det nå krystallklar lydgjengivelse som matcher selv de beste konsertsaler.

- Det er rett og slett vanvittig mye bedre lyd, noe alle som er opptatt av det vil legge merke til, sier Johansen. 

Han får støtte av DRM24's erfarne filmanmelder Robert Depuis, som frekventerer salen ukentlig. 

- Det er en merkbar oppgradering, med mye renere lyd, spesielt i de høyere tonene, bekrefter Depuis.

LES OGSÅ:KinoCity plages av hærverk og bråk fra ungdomsgjenger

«Premium»-stoler

Sittekomforten er selvsagt viktig i en kinosal, og selv om de gamle setene var gode, har de etter hvert blitt preget av tidens tann. Nå er samtlige 344 seter i sal 1, Saga, skiftet ut - alle med vippefunksjon for å kunne lenes tilbake.

Den aller største nyheten finner kinogjengerne på midtraden, hvor filmopplevelsen nå kan nytes fra myke skinnreclinere med fotskammel og elektrisk styring. 

- Prisen ligger en 50-lapp over vanlige kinobilletter, men så blir også komforten en helt annen. Vi ser at dette skaper litt positivt fuzz rundt det å gå på kino. Det er viktig at folk får en liten wow-effekt og føler at det skjer noe nytt, sier Johansen.

LES UKAS FILMANMELDELSER HER

LED-lys setter stemningen

Når publikum entrer kinosalen og inntar stolene i påvente av filmstart, er det ny såkalt «effektbelysning» på plass som skal sørge for å sette folk i den rette stemningen. 

- Disse kan justerens i alle regnbuens farger, og bidrar til at vi kan gjøre mye kult i forhold til stemningen og filmen som skal vises, sier Johansen. 

Til sammen gir alle endringene et vesentlig løft av kinoopplevelsen i Drammen, og kinosjefen er ikke i tvil:

- Dette er nå en av de mest moderne salene i hele Norge. Vi håper at folk blir fornøyde, og har fått mange positive tilbakemeldinger så langt, avslutter Johansen.

Og for den som måtte lure: Resten av salene står også for tur. Kinoen har planer om å sette av tilsvarende budsjett for oppgradering også i årene som kommer.


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE