ANNONSE

UOPPKLART: Politiet setter nå nye ressurser i arbeid for å få svar på Therese-saken.
FOTO: ARKIVBILDE / PRIVAT

Gjenopptar etterforskningen av Therese-saken

Kripos' «cold case»-gruppe skal se på det 29 år gamle forsvinningsmysteriet på nytt, bekrefter politimester Christine Fossen.


Alexander Jansen

 14.09.17, kl. 12:09
 22.09.17, kl. 00:18


ANNONSE

 

DRAMMEN: Politimesteren i Sør-Øst politidistrikt uttaler til ABC Nyheter at det bare gjenstår noen praktiske spørsmål, før norgeshistoriens største politietterforskning blir overført fra lokalt politi til spesialgruppen i Kripos. 

Anmodningen om bistand fra Kripos ble oversendt fra politiet i Drammen allerede 15. juni. 

– Vi har rettet en åpen henvendelse når det gjelder innretningen på bistanden fra Kripos, og ønsker en bred tilnærming. Det kan både være snakk om en bortføring eller et drap, sier påtaleleder Kjell Johan Abrahamsen til ABC Nyheter, som først omtalte saken.

Holder alle muligheter åpne

- Er det kommet noen nye tips eller ny informasjon i saken?

- Ikke som jeg er kjent med. Cold Case-gruppa skal nå ta en gjennomgang og analyse og gi råd til politidistriktet med bakgrunn i at man har en alvorlig uoppklart straffesak, og den dialogen politiet har har hatt med de involverte partene, sier Abrahamsen til DRM24.no.

Abrahamsen understreker at saken ikke er foreldet i forhold til bortføring, og selv om det skulle være snakk om drap, hvor saken etter lovverket er foreldet, ønsker både politiet og pårørende svar. 

- Vi holder alle muligheter åpne, og vil se på saken med et åpent sinn, sier Abrahamsen.

- Det beste som kunne skje

Familiens bistandsadvokat, Fridtjof Feydt, ser svært positivt på beslutningen.

– Det betyr at de ikke har gitt opp. Jeg er glad for det. Det er utmerket. Det er det beste som kunne skje, sier bistandsadvokaten til ABC nyheter.

Han har på vegne av familien kjempet for gjenopptakelse av saken i flere år.

I live i Pakistan?

Ni år gamle Therese Johannessen ble sporløst borte fra Fjell 3. juli 1988. Det er aldri gjort funn av tekniske bevis i sakene, og Thereses mor, Inger-Lise Johannessen, tror at Therese ble bortført til Pakistan, og er fortsatt i live.

Det fortalte hun i en bok hun ga ut i 2013. I boka opplyser hun at hun var i et forhold med en pakistansk mann, før hun ble sammen en spansk mann, som ifølge Johannessen skal være Thereses biologiske far.

I boken lanserte Johannessen teorien om at den pakistanske ekskjæresten trodde at Therese var hans datter, og kom til Norge for å ta henne tilbake. Dette skal dessuten ha vært et rykte som har gått i miljøet på Fjell. Også Sture Bergwalls advokat har i en egen bok uttalt at Therese er i live i Pakistan, og har flere barn.

- Ikke etterforsket fullt ut

Fridtjof Feydts eget etterforskningsteam har levert en rapport til politiet i Drammen etter å ha gjennomgått det omfattende etterforskningsmaterialet.

De konkluderte med at Pakistan-sporet ikke ble etterforsket fullt ut. Det ble også sendt to etterforskere til Pakistan, men uten resultat.

Gjennom årenes løp har det versert en rekke teorier om Thereses skjebne. Alt fra synske til anonyme tipsere har engasjert seg, med påstander om at Therese blant annet skal være nedgravd ulike steder i Norge. Flere av disse stedene er sjekket uten resultat.


LES OGSÅ: Sture Bergwall blir en fri mann


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE