ANNONSE

PÅ VELGERJAKT: Fra venstre stortingsrepresentant og 1. kandidat i Buskerud Morten Wold fra Modum, partileder i Frp Siv Jensen, og 2. kandidat i Buskerud, Jon Helgheim fra Drammen.
FOTO: ALEXANDER JANSEN / DRM24

Regjeringspartiene la valgkampinnspurten til Drammen

Både Høyre og Frp valgte å bruke lørdagen to dager før valget i Drammen for å mobilisere de viktige Buskerud-velgerne.


Alexander Jansen

 09.09.17, kl. 17:01
 15.09.17, kl. 12:38


ANNONSE

 


(Se video ved å klikke på avspillervinduet over)


DRAMMEN:
 Regjeringsbilene har kjørt skytteltrafikk mellom Drammen og Oslo gjennom valgkampen, og lørdag ettermiddag tok både statsministeren og finansministeren turen til Drammen i en hektisk og spennende innspurt før det hele skal avgjøres mandag.

Erna Solberg valgte å legge turen til Gulskogen Senter, mens Siv Jensen besøkte til Strømsø Torg for å møte drammenserne. 

Begge for å si noen velvalgte ord for å appellere til den store andelen usikre velgere, samt hilse på og ta en god porsjon selfies med publikum. 

PÅ GULSKOGEN: Plutselig dukket statsministeren opp på kjøpesenteret, og gikk på podiet i «Ellipsen».

- Kan avgjøre valget

Statsministeren poengterte overfor Drammen Live24 at partiet jobber hardt for å beholde sine tre fremtredende stortingsrepresentanter fra Buskerud. 

- Og på et kjøpesenter som dette kan man treffe mange velgere på en regnfull dag, og det er derfor vi er her i dag, sa Erna Solberg til DRM24. 

OPPLAGT: En opplagt statsminister tok seg god til å hilse på folket, kun avbrutt av et lite radiointervju i duell med Jonas Gahr Støre per telefon.

Partiets tredjekandidat i Buskerud, Anders B. Werp, har vært ut og inn av tinget i ulike målinger. Han legger ikke skjul på at marginene er små, og at Buskerud som vippefylke kan få stor betydning. 

- Vi kommer til å yte maksimalt helt frem. Det kan bli noen ytterst få stemmer som avgjør om jeg beholder plassen, og i ytterste konsekvens avgjør om Erna blir sittende eller ikke, sa Werp til DRM24.

PÅ VIPPEN: Erna Solberg håper Anders Werp (t.v.) berger stortingsplassen. Bak leder i Drammen Høyre Fredrik A. Haaning og stortingsrepresentant Kristin Ørmen Johnsen.

Kjemper for Helgheim

Partileder Siv Jensen i Fremskrittspartiet gjør nå det hun kan for å beholde sine to Buskerud-mandater. I neste periode er det Jon Helgheim, gruppeleder for Frp og konstituert varaordfører i Drammen, som har tatt over andrekandidaturet etter Jørund Rytman. 

- Jon er en energisk person som ikke bare er opptatt av fylket sitt, men også er veldig kunnskapsrik. Han vil derfor ikke bare kunne gjøre en god jobb for Buskerud som stortingsrepresentant for Fremskrittspartiet, men også i den fagkomiteen han kommer inn i, sier Jensen til DRM24.

KOM MED SOLA: Til og med sola tittet frem da finansminsteren ankom Drammen. - I dag har jeg hatt fokus på å minne om hvor styringsdyktige dagens regjering faktisk er, sa Siv Jensen til DRM24 etter talen på Strømsø Torg. I bakgrunnen Jon Helgheim, som nå aspirerer til stortinget.

I likhet med Werp har også Helgheim vært inn og ut av tinget på ulike målinger, og hvem som til slutt stikker av med det siste mandatet i Buskerud, er fremdeles helt åpent. 

- Magefølelsen er god, men den er også spent. Om det blir en blå eller rød regjering kan faktisk avgjøres i Buskerud. Tall vi har sett i Buskerud kan tyde på at så lite som 70-80-100 velgere kan velte mandatet, som igjen kan velte regjeringen. Derfor har fokuset vårt her i dag vært at alle må ut og stemme, og de må stemme Frp for å beholde et blått styre, sier Helgheim, som lover å kjempe videre helt frem til mandag.

SELFIE: Finansministeren var et populært selfie-objekt blant mange unge på Strømsø Torg, og sikret kanskje noen ekstra stemmer blant førstegangsvelgerne?

LES OGSÅ: Statsministeren besøkte Øren skole


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE