ANNONSE

NESE FOR ØL: Salgsjef Jan Erik Hofsli fra Bache-Gabrielsen og pilotbryggerimester Gard Karlsnes fra Aass utbringer en skål av nybrygget rett fra eikefatet for et snaut år siden.
ARKIVFOTO: ALEXANDER JANSEN / DRM24

Nå er konjakkølet klart for polet

Med en holdbarhet på 20 år og et opplag på bare 1.600 flasker er det svært eksklusive dråper som er resultatet av samarbeidet mellom Aass Bryggeri og Bache-Gabrielsen.


Alexander Jansen

 31.08.17, kl. 23:31
 14.09.17, kl. 16:28


ANNONSE

 

DRAMMEN: Ølet, som går under navnet «Bryggerhuset + Bache Gabrielsen Barley Wine», har fått en alkoholproset på 13,6% etter å ha blitt lagret i 4,5 måneder på eiketønner fra Bache Gabrielsen i pilotbryggeriet i Drammen.

Etter å ha blitt tappet på 500 ml. flasker i et begrenset opplag på 1.600 enheter, er det lagret ytterligere fire måneder før det nå blir tilgjengelig som bestillingsvare på polet fra 1. september - snart et år etter det ble brygget i tankene hos Aass som et hittil uprøvd eksperiment.

LES OGSÅ:
Lokal vin til topps i norsk vinkåring

«Aroma av edel cognac»

- Det ferdige ølet er dypt kobberfarget og har i tråd med øltypen et lavt kullsyrenivå og lite skum. I duften er både eik, tørket frukt, mørke sukkertyper og malt fremtredende, sammen med en tydelig aroma av edel cognac. Smaken er preget av de samme kjennetegnene som duften, kombinert med en lav bitterhet, varmende munnfølelse og en markant ettersmak av cognac og eikefat, uttaler bryggerimester Gard Karlsnes ved Bryggerhuset hos Aass.

Flaskene kommer med en etikett av finér, og brygget vil ifølge Karslnes kunne utvikle seg smaksmessig i mange år - faktisk opererer bryggeriet med en holdbarhet på hele 20 år.

Samarbeidet mellom Aass Bryggeri og konjakkhuset Bache-Gabrielsen er imidlertid bare i startfasen. Allerede nå ligger det et nytt brygg og godgjør seg på konjakkfatene i Bryggerhuset i Drammen - fat som tidligere har blitt brukt til XO-konjakk i over 20 år. 

Det nye brygget er foreløpig hemmelig, men skal lanseres i løpet av 2018.

PS: Det nye konjakk-ølet vil være tilgjengelig for smaking på Bergen Ølfestival denne helgen.

LES OGSÅ:
Aass lager øl på konjakkfatFØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE