ANNONSE

ÅPNING: Den nye lekeparken på Øren skole er allerede godt brukt. I dag ble den offisielt åpnet.
ALLE FOTO: ELISABETH BOGSTAD/ DRM24

- Jeg tør påstå at vi kanskje har byens flotteste skolegård

Det har blitt en stor suksess allerede før det ble offisielt åpnet. Det nye nærmiljøanlegget på Øren skole imponerer både store og små.


Elisabeth Bogstad

 31.08.17, kl. 13:09
 14.09.17, kl. 15:28


ANNONSE

 

DRAMMEN: Regnet stoppet ikke elever og lærere på Øren skole. Torsdag var det klart for den offisielle åpningen av det nye nærmiljøanlegget. 

Ordfører Tore Opdal Hansen var på plass «igjen», som han selv sa. De siste ukene har det vært åpning av flere nye spennende prosjekter på Øren skole, for eksempel den nye flerbrukshallen.

I talen han holdt påpekte han hvor fint det har blitt på skolen den siste tiden. Han ga også elever, ansatte og foresatte ros for deres tålmodighet i forbindelse med alle endringene som har blitt gjort og fremdeles holder på rundt skolen.

Allsidig lek og moro 

Trampoliner, klatrestativ, spinbowler, hinderløype, fugleredehusker, klatre kube og ulike spill som har blitt malt på asfalten. Alt dette er nå å finne i skolegården på Øren skole, noe elevene så ut til å være godt fornøyd med. 

Ordføreren ga også skolen en stor kurv med forskjellige ting elevene trenger til de nye spillene de har fått. 

- Vi i Drammen kommune syntes det er veldig viktig at barn og unge er aktive, både på skolen og i fritiden, derfor bruker vi resurser på å oppgradere aktivitetsområder på skoler rundt om i kommunen. I går var det åpning på Hallermoen skole og det har tidligere blitt gjort på 13 andre skoler. Fire venter fremdeles på deres tur, sa Opdal Hansen. 

LES OGSÅ: Like populært for elevene utenfor skoletiden som i friminuttene

Byens flotteste?

Det var tydelig at rektor Tove Fredriksen var veldig stolt av det nye anlegget. I talen pekte hun på at elevene storkoser seg allerede etter en og en halv uke med ny skolegård. Hun syntes det er flott at de nye apparatene gir muligheter til så mange forskjellige fysiske aktiviteter og at så mange kan bruke de samtidig.

- Vi gleder oss til uteområdet blir helt ferdig, og da tør jeg vel å påstå at vi kanskje har byens flotteste skolegård, sa Fredriksen til stor applaus fra elever og lærer. 


For bare et par måneder siden var det noe helt annet elevene hadde å boltre seg på i friminuttene og på fritiden. Skolegården har virkelig fått et ansiktsløft.

- Her på Øren er vi kjempefornøyde med å ha fått så mange fine lekeapparater. Vi har hatt en kjedelig skolegård og nå hvor det er så mye utbygging har vi hatt liten plass. Men vi ser at de nye apparatene innbyr til mye aktivitet hos elevene, og vi ser veldig frem til at hele anlegget blir ferdig, sier rektor Tove Fredriksen til DRM24.

Fredriksen forteller at det kryr av unger i hvert eneste friminutt, og hun har hørt fra flere elever at det også blir flittig brukt på fritiden.

Dermed man trygt slå fast at anlegget er allerede en stor suksess.

LES OGSÅ: Politiet fornøyd med årets «aksjon skolevei»


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE