ANNONSE

FLERKULTURELT FRILUFTSLIV: Den norske turistforening jobber for å inkludere det flerkulturelle til friluftslivet, noe dronning Sonja mer enn gjerne bidrar til. Her forteller prosjektleder Havva Cukurkaya dronningen om den flerkulturelle turgruppa i DNT Drammen.
ALLE FOTO: ERIK VALESTRAND

Innvandrerkvinner fikk kongelig skogstur i drammensmarka

Dronningen stilte som vertskap da DNT arrangerte skogstur for flerkulturelle kvinner i Drammensmarka torsdag.


Alexander Jansen

 24.08.17, kl. 14:52
 14.09.17, kl. 15:28


ANNONSE

 

DRAMMEN: Hele Norges turdronning ble også Drammens turdronning torsdag formiddag, da hun tok med seg en gruppe innvandrerkvinner fra Fjell på skogstur til Blektjern. 

Bakgrunnen er Den norske turistforeningens prosjekt «flerkulturelt friluftsliv», hvor DNT i Drammen stadig vekk arrangerer turer for flerkulturelle.

- Det er veldig gøy at Dronningen viser engasjement for vårt inkluderingsarbeid. Vi har de siste årene jobbet hardt for å inkludere flerkulturelle til friluftslivet, og da spesielt innvandrerkvinner som kanskje står utenfor arbeidslivet og samfunnet, uttaler daglig leder i DNT Drammen og Omegn, Simon Torgersen.

Geleidet av ordfører, politimester og fylkesmann i tillegg til dronningen, fikk innvandrerkvinnene en innføring i norsk natur og frilluftsliv, mens dronningen fikk en innføring i flerkulturell mat når det var tid for lunsj. Og det så ut til at alle parter storkoste seg under seansen. 

NORSK NATUR, FREMMED MAT: Her får dronningen servert det ypperste av oppskrifter fra innvandrerkvinnene på Fjell.

- Vi synes det er flott at Dronningen blir med oss på tur, og på den måten synliggjør arbeidet vi gjør. Friluftsliv er en svært god arena for å bli kjent med andre, å lære om Norge og aller viktigst – det gjør godt, både mentalt og fysisk. Dronningen, som selv sier at naturen er en livsnødvendighet for henne, er en strålende ambassadør for å inspirere andre, sier styreleder i DNT, Berit Kjøll. 

LES OGSÅ: Kronprinsparet åpnet grunderkonferanse i Drammen

Se flere bilder fra turen her:

...


BLID GJENG: Her er alle kvinnene samlet med Sonja i midten. (FOTO: TORE OPDAL HANSEN)


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE