ANNONSE

TAR OVER TAJ MAHAL: Dette firkløveret har flyttet kjøkken fra Aroma India til Taj Mahal. Herfra skal de fortsatt servere drammenserne indisk mat.
FOTO: ELISABETH BOGSTAD / DRM24

Fra Taj Mahal til Aroma India og tilbake igjen

Etter at Aroma India stengte dørene i mai, tar kokkene nå over som nye eiere av Taj Mahal. Med på flyttelasset følger flere ansatte fra Aroma India, som heretter skal servere nordisk mat under nytt navn.


Elisabeth Bogstad

 15.08.17, kl. 18:58
 14.09.17, kl. 15:28

Alexander Jansen


ANNONSE

 

DRAMMEN: Da Aroma India bestemte seg for å endre konseptet i våres, sto nemlig flere av de ansatte som har jobbet der i mange år uten jobb.

Samtidig dukket det opp en ny mulighet for kokkene fra India på den andre siden av Bragernes Torg, da byens eldste indiske restaurant, Taj Mahal i Nedre Storgate, ble lagt ut for salg. 

Enkelt valg 

De tre kokkene, som tidligere har jobbet for Taj Mahal tilbake i 2002/2003 før de gikk over til Aroma India, grep sjansen og kjøpte opp restauranten. 

- Det var et enkelt valg. Vi kjente til stedet fra før og vi trengte et nytt sted og jobbe. For oss var det viktig å ta muligheten så vi også kunne sikre jobb for noen av servitørene som vi hadde jobbet med på Aroma India, sier Chandramohanabhatt Basant til DRM24.

Flere av servitørene fra Aroma India slo derfor følge med Basant og Sukhuit Singh til Taj Mahal, som åpnet med nye drivere i begynnelsen av august.

Over 30 års erfaring

Indisk mat er viktig for både Basant og Singh, som begge har vært kokker i over 30 år og er klare for å fortsette med å lage god indisk mat til drammenserne. 

- Vi vil prøve å holde på konseptet som har vært her før. Selvfølgelig blir det noen endringer, men hovedsakelig blir det en god mix, forteller Singh. 

Pawan Bhatt jobber som servitør på Taj Mahal. Han forteller at de nye eierne har laget en ny meny for «nye Taj Mahal»

 
- Det vil bli en mix av noe mat som folk vil kjenne igjen fra gamle Taj Mahal, noe fra Aroma India og noe helt nytt, sier han. 

- Det er viktig for oss at folk kjenner seg igjen. Vi vil ikke gjøre store endringer i noe som vi vet har fungert, tilføyer Basant. 

Kjente fjes

«Nye» Taj Mahal har nettopp åpnet med de nye driverne, men allerede er det godt med folk innom. Restauranten vil også fortsette med takeaway.

- Vi ser at mange har fått med seg at vi har åpnet på ny og er interesserte i å se hva som er nytt, sier Pawan Bhatt.

Selv om restauranten er en annen har de nye eierne til Taj Mahal allerede sett flere kjente fjes komme inn dørene.

- Vi ser flere av gjestene fra Aroma India kommer hit, og vi håper så mange som mulig vil ta turen innom og prøve maten vår. Nye eller gamle kunder. Vi kan love at du blir fornøyd. Vi serverer god mat, avslutter Basant. 

Åpner nordisk konsept

I de tidligere østen-pregede lokalene i Øvre Torggate blir det nå helt andre boller når det som en gang var Aroma India, åpner dørene med et helt nytt mattkonsept under navnet «Ask & Loke» i løpet av september. 

- Vi satser på nordisk mat og lokale råvarer, forteller nytilsatt daglig leder Jonatan Bukkøy Arntzen. 

Navnet er inspirert av norrøn mytologi, og maten av norske og andre skandinaviske spesialiteter. Arntzen opplyser til DRM24 at det er et team med bakgrunn fra restaurantdrift i Oslo som skal utgjøre kjøkkenet.

 STENGT: Slik ser det ut i de gamle lokalene til Aroma India.


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE