ANNONSE

BEKLAGER: - Dette skulle ikke ha skjedd, sier hotelldirektør Jostein Sveen, her i hotellets lobby som er under full rehabilitering.
FOTO: ALEXANDER JANSEN / DRM24

Mattilsynet stengte kjøkkenet på Ambassadeur Hotel

Stengt umiddelbart av hygienemessige årsaker etter inspeksjon tirsdag. Hotelldirektøren lover rask gjenåpning.


Alexander Jansen

 25.04.17, kl. 15:31
 02.05.17, kl. 14:11


ANNONSE

 

DRAMMEN: Mattilsynet i Drammen bekrefter overfor DRM24 at hotellkjøkkenet ble stengt tirsdag som følge av alvorlige feil og mangler. 

- Kjøkkenet er stengt for produksjon. Det betyr at hotellet inntil videre kun kan servere enkel frokost og mat fra andre kjøkken, sier Rita Kvennejordet fra Mattilsynet til DRM24.no. 

Scandic Ambassadeur endte opp med «surt» smilefjes etter inspeksjonen, som skal ha blitt gjort på bakgrunn av tips fra publikum.

Under ombygging

Ifølge Mattilsynet skyldes stengingen av kjøkkenet at det er tatt i bruk mens det pågår ombygging og renoveringsarbeider i lokalene, og at rutinene ikke var gode nok for å ivareta hygienen.

- Det går blant annet på skjerming av mat og at vi frykter maten kan bli dårlig, sier Kvennejordet til DRM24.

I «smilefjesrapporten» som Mattilsynet har hengt opp på døren inn til hotellrestauranten er det slått fast følgende overfor hotellets gjester og besøkende:

Ledelse og rutiner: Funnet brudd på regelverket
Mathåndtering og tilberedning:
Funnet alvorlige eller gjentatte brudd på regelverket
Lokaler og utstyr:
Funnet alvorlige eller gjentatte brudd på regelverket
Sporbarhet og merking:
Ikke funnet regelverksbrudd som krever oppfølging

Scandic: - Legger oss flate

Hotelldirektør Jostein Sveen er sjefen for både Scandic Park og Scandic Ambassadeur i Drammen. Han er den første til å beklage det han karakteriserer som uregelmessigheter, som følge av uheldige omstendigheter fra hotells leverandør.

- Dette skulle ikke ha skjedd, og vi beklager overfor kunder og besøkende. Det har ikke vært noen fare for matforgiftning, men dette er ikke noe gøy for oss som hotell. Det er vi som har ansvaret, sier Sveen til DRM24.no.

- Hva er årsaken til det som skjedde?

- Vi skulle egentlig hatt vårt nye kjøkken klart søndag. Det ble det ikke, men vi åpnet allikevel kjøkkendriften på en måte som vi trodde var akseptabel. Det var dessverre ikke slik Mattilsynet vurderte det, sier Sveen. 

Hektisk aktivitet på kjøkkenet

Hotelldirektøren lover imidlertid rask gjenåpning.

- Jeg har hatt en god dialog med Mattilsynet, og vi får dem tilbake på besøk allerede i morgen. Det blir ikke produsert noe mat her før vi har godkjent kjøkkenet igjen, sier Sveen. 

DRM24 fikk lov å se kjøkkenet tirsdag ettermiddag, men fikk ikke tillatelse til å ta bilder av lokalene, som blir totalrenovert for 4-5 millioner kroner. 

Et titalls håndverkere var da i full sving i lokalene med alt fra snekker- og rørleggervirksomhet til montering av kjøkkenutstyr. Kjøkkenet etterlot definitivt et «uferdig» inntrykk. 

- Jeg har gitt beskjed om at ingen går hjem før dette står klart, om vi kommer til å jobbe i hele natt. I morgen skal alt være ferdig, og da kommer et firma for å vaske ned lokalene, sier Sveen. 

BYGGEPLASS: Det ordinære inngangspartiet blir brukt til avfallsplass. Resepsjonen er derfor midlertidig flyttet lenger mot Grønland.

Nyåpner i løpet av året

Hele hotellet bærer forøvrig preg av å være en innvendig byggeplass, og skal rehabiliteres for 70-80 millioner kroner av gårdeieren. 

- Når vi er ferdige blir dette byens storstue og desidert flotteste hotell. Vi får ny restaurant og bar med plass til opptil 500 mennesker og helt ny fasade og inngangsparti, sier Sveen. 

PS: Inntil videre er det kun frokost- og lunsjproduksjon som vil foregå i kjøkkenet, i påvente av åpning av ny restaurant. Inntil kjøkkenet blir gjenåpnet blir det fraktet mat fra Scandic Park og over til Strømsø.


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE