ANNONSE

HAR SNUDD? For Hvermannsen kan det være utfordrende å holde tritt med ordskiftet i Buskerudby-sagaen, hvor Frp's Jon Helgheim (t.v.) nå argumenterer FOR og Ap's Masud Gharahkhani mot kollektivsamarbeidet.
ARKIVFOTO: NILS J. MAUDAL

Ap fikk ikke med seg resten på gravlegging av Buskerudbyen

Ordføreren skrotet bypakka - men flertallspartiene holdt allikevel liv i BB2, til tross for Aps forsøk på å gi den dødsstøtet.


Alexander Jansen

 21.03.17, kl. 23:54
 30.03.17, kl. 14:00


ANNONSE

 

DRAMMEN: Masud Gharahkhani gikk ut og erklærte Buskerudbyen for død og begravet etter ordfører Tore Opdal Hansens overraskende skroting av bypakken forrige uke.

Tirsdag ville Gharahkhani derfor ha med seg resten av formannskapet i Drammen på å gi Buskerudbyen dødsdommen - men fikk ikke med seg flertallspartiene på forslaget. 

- Det er veldig merkelig at Høyre i formannskapet igjen gjør helomvending og gir uttrykk for at de fortsatt står ved BB2 og Buskerudbyen, sier Gharahkhani.

Konklusjonen i formannskapsmøtet ble derfor å avvente behandlingen av Buskerudbyens søknad om nye statlige belønningsmidler til etter at Nasjonal Transportplan faktisk foreligger.

- Skaper usikkerhet

Høyres gruppeleder Tove Paule uttalte nemlig at Høyre fortsatt står ved BB2, og ordføreren at bypakken fortsatt står dersom NTP leverer. Noe Opdal Hansen altså mener at ikke kommer til å skje.

At Frp fortsatt støtter Høyre i saken var enda vanskeligere å begripe for Gharahkhani. 

- Høyreordføreren har vært ærlig på at regjeringen ikke stiller opp med noe statlig bidrag til vår region i NTP. Høyre og FRP lurer folk, og skaper usikkerhet om hva de og deres egen regjering egentlig mener, sier Aps gruppeleder.

Frp: - Vil sende pakken tilbake

Gruppeleder i Frp, Jon Helgheim, mener Aps forslag ville resultert i en situasjon uten nye belønningmidler, hvilket var årsaken til at de ikke stemte for forslaget. Isteden lanserte de sitt eget forslag.

- Vi har fått over 600 millioner i belønningsmidler fra staten, det AP prøvde i dag var å sørge for at vi ikke søker om nye belønningsmidler. Så lenge kriteriene for belønningsmidler er spiselige, så mener jeg at vi bør søke, uttaler Helgheim tirsdag kveld.

- Vårt forslag sa at vi sender saken tilbake til ATM-rådet i Buskerudbyen for å endre kriteriene for å få belønningsmidler og at bomkonseptet i BBP2 ikke skal legges til grunn, sier Helgheim.

Brunsnegler

Gharahkhani var ikke nådig kritikken av Høyres håndtering av trafikksituasjonen i byen.

- Er det en som har fulgt trafikkutfordringene i Drammen tettest de siste 20 årene så er det Høyreordføreren, hvor det er faktisk han som har ledet Buskerudbyen. Under hans ledelse har Drammen by tatt større krafttak mot brunsnegler enn for å løse trafikkutfordringene våre som er og vil bli enorme. Sneglefart er det som beskriver Drammen Høyre, sa Gharahkhani.

Slik vil Ap skrote pakken

Ap foreslår nå at rådmannen umiddelbart etter at NTP er lagt frem skal legge frem en sak på hvordan man skal løse byens trafikkutfordringer uten Buskerudbyen og BB2. Slik er Aps forslag:

«Etter utspill fra representanter av regjeringspartiene om at NTP ikke kommer til å følge opp sine forpliktelser til vår region, anser Drammen kommune at Buskerudbyen og BB2 er skrinlagt og lagt død. Det betyr i realiteten at det ikke vil være mulig å løfte en ny revidert bypakke inn i NTP behandlingen på stortinget i 2017. Følgende må avklares:

A) ATM-rådet ber regjeringen og samferdselsministeren avklare om det vil være mulig å motta belønningsordning for de aktuelle kommuner/fylkeskommuner.

B) ATM-rådet ber regjeringen/samferdselsministeren avklare om det blir full finansiering av statlige prosjekter som ny Holmenbru. Regjeringen/Samferdselsministeren må også avklare hvordan de mener drammensregionen skal løse sine trafikkutfordringer, og hva som kan forventes konkret av statlige bidrag til vei og kollektivløsninger til vår region.

C) Etter fremleggelse av NTP legger rådmannen frem en ny sak til bystyret om arbeidet med vei og kollektivløsninger for å løse trafikkutfordringene i drammensregionen uten Buskerudbyen/BB2.»

LES OGSÅ: Tusenvis i bomdemontrasjon


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE