ANNONSE

Molly Pettit (t.v.) og Heidi Frydenhaug (t.h.) deltok på rappellering under racingdagen på Gulskogen onsdag.
FOTO: ALEXANDER JANSEN / DRM24

Gir racingsporten et nytt ansikt utad

De er kvinner, de er lokale, og de tilhører norsk racingelite. Ondag fikk publikum møte to av Norges raskeste kvinner på Gulskogen - Heidi og Molly. Se video!


Alexander Jansen

 17.06.15, kl. 20:23
 24.06.15, kl. 21:07


ANNONSE

 DRAMMEN:
 Du hadde kanskje ikke trodd det hvis du møtte dem på gata. Men bak den søte og uskyldige fasaden skjuler to av norges raskeste racingførere seg.

Molly Pettit og Heidi Frydenhaug konkurrerer side om side med sine mannlige konkurrenter i godt over 200 km/t, har høyoktan bensin pumpende i blodet og en tvers gjennom profesjonell tilværelse bak rattet i DTC-bilene de kjører.

Onsdag var de to kvinnene og deres mannlige kollegaer Marius Nakken og Alexander Schjerpen hovedattraksjonene da Gulskogen inviterte publikum til temaet «Racing og MC» under motorsport-uken på kjøpesenteret.

LES OGSÅ: Åpnet Gulskogen-dagene til svidd gummi og motorbrøl

Åpenhjertig Pettit

Foran den fremmøtte forsamlingen tok drammensjenta Molly Pettit ordet for å fortelle om veien fra rånemiljøet, til å kunne leve av racingsporten som profesjonell fører i et mannsdominert miljø. Om risiko, nær-døden opplever og hvordan tilfeldighetene i livet åpner dører og muligheter.

- Alt begynte da jeg en vakker dag i begynnelsen av 20-årene reiste fra Stavanger til Østlandet for å utforske gatebilmiljøet nærmere. Det ble starten på der jeg er i dag, fortalte en entusiastisk Molly den lydhøre forsamlingen.

Nå har det sågår også åpnet seg muligheter for profesjonell kjøring i statene for Pettit, som dessuten har blitt ambassadør for Trygg Trafikk. Hvor dette eventyret ender, er med andre ord vanskelig å spå.


MØTTE IDOLET: Barna fikk autografer og bilder med racerførerne.
FOTO: ALEXANDER JANSEN / DRM24

LES OGSÅ: Samlet rallycross-profilene på Gulskogen

Rappellerte i øs pøs regn

Med på eventen var også racing-kollega Heidi Frydenhaug, som konkurrerer i samme gren som Molly og er hjemmehørende på Krøderen. 

Sammen viste de publikum en ny side av racingsporten, og til tross for øs pøs regnvær stilte de sporty jentene opp til rappellering fra en femti meter høyt lift utenfor kjøpesenteret.

- Dette er verre enn racing! Jeg er ikke redd for å kjøre fort, men jeg er redd for høyder, fortalte Molly, som allikevel har greid å overvinne sin store frykt gjennom nettopp rappellering.

For Heidi sin del var det imidlertid første gang.

- Jeg tenker nervene kommer når jeg står der oppe, sa en uredd Frydenhaug, fortsatt på bakken. 

Hvem kom først ned? Se videoen over!

LES OGSÅ: Molly Pettit tilbake på racerbanen

FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE