ANNONSE

SENTRALT: Daglig leder Hakon Lærum ønsker nye leietakere velkommen til denne utsikten fra sommeren 2017.
FOTO: ALEXANDER JANSEN / DRM24

Bygger kontorplass for 240 personer på Strømsø Torg

«Kontorhuset» på Bragernes er fullt, og nå etableres konseptet i Byhaven. - Fremtidens måte å jobbe på, mener daglig leder Hakon Lærum.


Alexander Jansen

 12.12.16, kl. 05:45
 26.01.17, kl. 21:48


ANNONSE

 

DRAMMEN: I februar 2015 etablerte Kontorhuset seg på Losjeplassen på Bragernes med daglig leder Hakon Lærum i spissen.

Nå er de 37 cellekontorene så godt som fulle, og selskapet har nylig kjøpt opp 2. etasje i Byhaven på Strømsø Torg for å fortsette storsatsingen på kontorfellesskap etter «plug and work»-metoden. 

- Strømsø Torg er byens trafikknutepunkt og et fantastisk område med yrende liv. Vi ønsker å gi hele Byhaven et kjempeløft og skal friske opp betraktelig, forteller Hakon Lærum. 

For en drøy uke siden skrev han under kjøpekontrakten på lokalene i 2. etasje, som nå skal forvandles til 1.200-1.400 kvadratmeter med topp moderne kontorlandskap.

SKAL HUSE NÆRINGSLIVET: Hele 2. etasje av Byhaven, med unntak av fasaden mot Tordenskioldsgate, blir omgjort til kontorlokaler.

Flere leietakere klare

Og som følge av suksessen på Losjeplassen har Lærum allerede flere leietakere på hånden i det nye kontorfelleskapet, som skal stå klart sommeren 2017. 

Da har det gått kun ett år fra idé til ferdigstillelse. Med to måneders prosjektering og en byggetid på fire måneder går det unna i svingene.

Allerede denne uken starter de første innvendige arbeidene i 2. etasje på Byhaven, hvor store arealer har stått tomme de siste årene.

TOTALRENOVERES: Her i de gamle lokalene til Byhaven Bingo blir det snart hektisk aktivitet. Alt innvendig rives ned og bygges opp i topp moderne utførelse.

200 bedrifter

I det nye Kontorhuset øker kapasiteten betraktelig, med rom for inntil 150 bedrifter eller 240 mennesker. Omlag 20 millioner kroner investeres i ervervelse og ombygging av Byhaven-prosjektet.

Nå skal det imidlertid også utvides på Bragernes, hvilket innebærer en total kapasitet på cirka 200 bedrifter og 300 mennesker fordelt på de to kontor-husene. 

Lærum tror at også større firmaer kommer til å kjøpe seg kontorplasser på sikt, for å skaffe seg innpass på en viktig arena i næringslivet.

- Her ønsker vi å skape en interaksjon som er helt rå, forteller Lærum entusiastisk.

SLIK SKAL DET BLI: Kontorhuset på Strømsø sett utenfra.

Sandwichbar på gateplan

Nysatsingen på Strømsø Torg får imidlertid ikke bare moderne kontorfasiliteter i 2. etasje. 

Når det nye kontorhuset står ferdig skal det også på plass en liten og lekker sandwich/kaffebar på gateplan.

- Her er tanken at den skal serve både leietakerne i 2. etasje og forbipasserende på gaten. Det blir mulig å få sendt en baguett og kaffe rett opp i 2. etasje, sier Lærum, som er på utkikk etter potensielle drivere.

HULL I VEGGEN: I dette mini-lokalet skal du få deg en kjapp lunch og kaffe på veien, forteller Hakon Lærum.

Nytt liv til gammelt atrium

Noe av det mest unike med Byhaven er det luftige atriumet som ble bygget midt i bygningen. Fra en gang å være åpent mellom 1. og 2. etasje med rulletrapper og næringsvirksomhet, ble det ombygd til lukket fellesareal for beboerne tidlig på 2000-tallet.

- Drømmen min er å få til noe jeg kaller 4G-punkt midt inne i bygget, hvor fire generasjoner kan møtes. Vi ønsker å skape en dynamikk med de 55 boenhetene som er i huset, hvor det bor alt fra yngre til eldre. Se for deg at en ung grunder og en pensjonert direktør kan sette seg ned med en kaffe og utveksle tanker og erfaringer, sier Lærum. 

Han understreker at ingen ting er hogget i stein, men at han ønsker å gå i dialog med borettslaget om en bedre utnyttelse av fellesarealene enn slik de står i dag.

LUFTIG MØTEPLASS: I det gamle atriumet i midten av Byhaven vil Lærum skape en møteplass for beboere og næringsliv i Byhaven.

- Fremtidens arbeidsform

Kontorhuset-konseptet handler om å dra nytte av de sosiale fordelene man som aktør i næringslivet får med et profesjonelt felleskap rundt seg på kryss og tvers av bransjer. 

I Norge og spesielt Drammen har konseptet i så rendyrket form som Kontorhuset vært mangelvare, mens det i utlandet er i ferd med å seile opp som en vanlig måte å jobbe på.  

- I USA dobler denne arbeidsformen seg hvert eneste år. I London jobber 10 prosent av alle som jobber på kontor etter dette konseptet og denne metoden. I Oslo er tallet 0,4%, forteller Lærum, og fortsetter:

- Vi er i starten av noe som kommer til å eksplodere. Dette er garantert fremtiden for mange, sier Lærum.

FLEKSIBLE LØSNINGER: Her skal man kunne leie både kontorer og enkeltplasser i åpent landskap, alt etter behov.

Større enn Drammen

Og nettopp derfor stopper ikke visjonene med Drammen. Lærum ser for seg å utvide virksomheten til andre byer, og nevner Oslo, Tønsberg og Kongsberg.

- Jeg tror at vi i fremtiden skal leve mer som nomader og flytte oss rundt etter behov. Veldig mange må nok tenke større grad av delingsøkonomi, sier Lærum, og avslutter:

- Mange opplever i dag en form for isolasjon i arbeidshverdagen. Mennesker trenger å skape relasjoner, de trenger noen å snakke med og trenger møterom, sier Lærum. 

MØTEROM: Kontorhuset har fokus på anvendelige møterom i ulike størrelser.


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE