ANNONSE

Slik blir nye Bjørnstjerne Bjørnsons gate

Når det store veiprosjektet på Strømsø åpnes for trafikk høsten 2018, er det ikke bare med to nye felt, men også med to nye lyskryss.


Alexander Jansen

 02.12.16, kl. 13:47
 26.01.17, kl. 21:48


ANNONSE

 

DRAMMEN: Seks entreprenører ga bud på jobben med å utvide fv. 282 Bjørnstjerne Bjørnsons gate i Drammen fra to til fire felt.

Isachsen Anlegg AS hadde det laveste tilbudet med 89,8 millioner kroner, tett fulgt av Arne Olav Lund AS og Sten og Lund AS med 90,9 millioner kroner. 

Tilbudene varierte fra 89,8 millioner til 122,4 millioner kroner eks. moms.

LES OGSÅ: Stor forskjell etter trefelling

Starter opp i januar

Bjørnstjerne Bjørnsons gate er del av sentrumsringen i Drammen på sørsiden av elven, hvor den 710 meter lange strekningen fra Tamburgata til Telthusgata skal utvides fra to til fire felt. Statens vegvesen håper nå å ha tildelt jobben før jul i år.

Deretter er anleggsarbeidene ventet å starte i månedsskiftet januar/februar 2017, og trafikk planlagt satt på den nye gata høsten 2018.

- Vi er trolig ikke helt i mål med prosjektet før våren 2019, med tanke på beplantning og denslags, sier prosjektleder Tom Hedalen til DRM24.no.

LES OGSÅ: Starter utvidelsen av Bjørnstjerne Bjørnsonsgate


TO KRYSSINGER: Den nye, brede fotgjengerovergangen blir etablert bare noen meter unna dagens undergang.

To nye lyskryss

Arbeidene er planlagt å starte med å bygge de to nye feltene på sørsiden av dagens gate inn mot idrettsanleggene og Drammenshallen først. Når det er ferdig flyttes trafikken fra dagens gate over dit, mens nåværende fv. 282 rehabiliteres. 

- Den nye fotgjengerovergangen som er planlagt over dagens rundkjøring ved Tamburggata ligger bare få meter unna dagens undergang - hva er hensikten med å etablere en lysregulert overgang her?

- Dette er et ønske fra Drammen kommunes side, og handler om en forlengelse av byaksen fra Strømsø Torg og bort mot Drammensbadet, sier Hedalen.

- Det kommer to nye, lysregulerte kryss med veldig kort avstand, hvordan vil dette påvirke den sterkt trafikkerte gata?

- Vi har gjort våre trafikkberegninger, og trafikken vil nok stoppe av og til, men det blir såpass god kapasitet i gaten at det skal ta unna, sier Hedalen. 

Helgheim: - Venter i spenning

Frps gruppeleder i Drammen, Jon Helgheim, som førte an kampen mot det forhatte lyskrysset i Telthusgata som til slutt måtte fjernes, er kjent med planene.

- Dette er noe som uroet meg også, da vi hadde planene til behandling før lyskrysset i Telthusgata så dagens lys. Men i likhet med Telthusgata har vi altså fått beskjed om at dette ikke skal være en kapasitetspropp, uttaler Helgheim.

Med det han betegner som «skandalekrysset» friskt i minne er han imidlertid ikke helt beroliget av Vegvesenets forsikringer. Han forteller om vage svar på spørsmål om kapasiteten i gata ville bli utnyttet fullt ut.

- Vi kan vel si at jeg avventer dette med en viss grad av spenning. Jeg tror ikke vi vil få samme skandalen en gang til, men det gjenstår å se, sier Helgheim.

LES OGSÅ: Fjernet over 100 trær langs Bjørnstjerne Bjørnsons gate

 
STYRER SKUTA: Prosjektleder Tom Hedalen t.v. og byggeleder Thomas Holst i Bj. Bj gate. (FOTO: KJELL WOLD)


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE