ANNONSE

TIL KIEL: Den mektige grana i bakgrunnen skal tjenestegjøre på rådhusplassen i Kiel. - En oppgave vi tar på største alvor, sier ordfører Tore Opdal Hansen (t.h.) og skogsarbeider Dag Ove Ellingsen, som stod for den presisjonsfylte fellingen.
FOTO: ALEXANDER JANSEN / DRM24

Sendte sin 52. julegran til Kiel

Tradisjonen tro inviterte kommunen også i år til juletrehogst i Drammensmarka, anført av ordfører Tore Opdal Hansen.


Alexander Jansen

 11.11.16, kl. 12:04
 19.11.16, kl. 17:35


ANNONSE

 DRAMMEN:
 Ordføreren har nå imponerende 13 julegranfellinger «under beltet», og forteller at den årlige seremonien i Drammensmarka har blitt en hyggelig førjulstradisjon.

- Dette er ikke noe som kan delegeres bort, smiler ordføreren mens han tar seg en slurk av den kullsvarte bålkaffen.

Rundt han står et knippe av kommunens fremste skogsarbeidere, klare med motorsag og hogstmaskin i strålende solskinn og seks minusgrader langs Landfalltjernveien.


JULETREDIPLOMATI: Drammen har etter hvert en lang og sammenhengende tradisjon for å sende julegraner til sine vennskapsbyer. Her sitter ordføreren flankert av sine betrodde skogsarbeidere, Dag Ove Ellingsen (t.v.) og Thorbjørn Bogen, fagleder for skog og løyper. 

Til vennskapsbyen Kiel

Året rundt holder mannskapene et våkent øye med potensielle julegrankandidater rundt omkring i marka, for å sikre at de totalt tolv trærne som felles for julegrantjeneste er av aller ypperste beskaffenhet. 

To av trærne sendes til vennskapsbyene Stykkisholmur på Island og Kiel i Tyskland, mens de øvrige tjenestegjør som bydels- og torgtrær rundt omkring i Drammen. 

I år måtte imidlertid flere av de opprinnelige kandidatene spares til neste år, da det ble for mye snø i marka for hogstmaskinene. Derfor ble årets gran til Kiel, plukket ut langs Landfalltjernveien.

Prima kvalitet

Men betyr ikke at tyskerne måtte nøye seg med noe annenrangs julegran av den grunn. Her er ingen ting overlatt til tilfeldighetene.

Den høyreiste grana er både velproporsjonert og flott, og ble dandert ned på kommunens tømmerhenger med andakt og følelse. 

- Dette er noe vi tar på alvor, og har heller aldri fått noen klager på våre vennskapstrær, forteller Opdal Hansen. 

Trelastbyen Drammen har i 52 år sendt juletrær til Kiel, og i år for 30. gang til Stykkisholmur.

- Og det har vi tenkt å fortsette med, erklærer Opdal Hansen. 

Se video øverst i saken!

LES OGSÅ: Bli med ordføreren på julegran-felling


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE