ANNONSE

IKKE BOMBASTISK OM BOM: Drammensordfører Tore Opdal Hansen er på vikende front i spørsmålet om bommer innad i Drammen.
FOTO: SHERZAD TAHERI / DRM24

«Nei til bom»-gruppe på Facebook hadde vært byens største parti

Bom-motstanden i Drammen er formidabel. Ordføreren tør ikke være skråsikker på at det blir bom på Rundtom og Konnerud slik bystyret har vedtatt.


Alexander Jansen

 17.10.16, kl. 17:31
 27.10.16, kl. 20:06


ANNONSE

 

DRAMMEN: Motstandsgruppen «Nei til bommer innenfor Drammens kommunegrenser» utgjør i skrivende stund cirka. 11.000 medlemmer, omlag tre uker etter at facebookgruppen så dagens lys.

Det er flere personer enn antall stemmer byens største parti, Høyre, fikk ved kommunevalget i fjor. 

Gruppens uttalte mål er å få stoppet Buskerudbyens planer om å etablere bommer innad i Drammen - nærmere bestemt på Konnerud og Rundtom. 

LES OGSÅ: Omfattende protestaksjoner mot bom på nettet

- Hører på innbyggerne

Ordføreren har ved flere anledninger engasjert seg i debatten på den aktuelle Facebookgruppa, og som Buskerudbyens øverste politiske leder forsvart sine standpunkter.

Han har imidlertid bitt seg merke i det voldsomme engasjementet i kommentarfeltene på nettet, og bedyrer at dette ikke er noe som går upåaktet hen.

- Er dette engasjementet noe man kan ignorere som folkevalgt, ordfører Tore Opdal Hansen?


- Nei, og det gjør vi heller ikke. I siste bystyremøte tok vi opp til behandling to innbyggerinitiativ i forhold til byinterne bomsnitt. I tillegg fikk vi under bystyrebehandling av saken flere protokolltilførsler fra de politiske partiene som viser at de blir hørt, svarer Opdal Hansen. 

LES OGSÅ: Åpner for endring av bomplasseringer innenfor bygrensen

Døra på gløtt

Motstandsgruppen jobber bredt for å hindre bommer innenfor kommunegrensene. De har sendt flere hundre brev til samferdselsdepartementet, har samlet over 2.000 underskrifter og vil fremme et såkalt innbyggerforslag for å tvinge gjennom en ny behandling av Buskerudbypakke2 i bystyret.

- De fremholder med stor styrke det argumentet Drammen selv har fremført inn i forhandlingene. At vi kun burde ha bomsnitt på kommunegrensene. Bredden i engasjementet er det lenge siden vi har sett maken til i Drammen, og engasjement i saker er positivt, sier ordføreren.

Han understreker at dette er noe kommunen må ta hensyn til i det videre arbeidet med bypakken. 

- Hvor sikker er du på at det blir bom på Rundtom og Konnerud når bompakken etableres i Drammensområdet?

- Erfaring viser at en skal være forsiktig med å være skråsikker. I tillegg er det mye som må på plass før en samferdselssatsing i vårt område blir en realitet. Det kan eksempelvis tenkes at vi ikke får behandlet saken Buskerudbypakke2 i Stortinget før sommeren. Da blir det hverken tiltak eller bommer på en stund. Samtidig må innbyggerne og bystyret tas på alvor. Det betyr at kommunen i det videre arbeid må ta hensyn til Bystyret, som har hørt på engasjerte innbyggere, sier Opdal Hansen.


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE