ANNONSE

BEIST: Terje Clausen poserer med kjempefangsten på formidable 20,3 kilo.
FOTO: ALEXANDER JANSEN / DRM24

Tok kjempelaks på 20,3 kilo i Hellefossen

Terje Clausen strålte om kapp med sola da storlaksen på over 20 kilo var landet i Drammenselva tirsdag. Det er årets hittil største med god margin.


Alexander Jansen

 09.06.15, kl. 16:58
 13.06.15, kl. 15:13


ANNONSE

 

DRAMMEN: Ruggen ble tatt fra midtskjæret i Hellefossen på mark og søkke, hvor Clausen stod helt alene. 

Laksen, som tikket inn over den magiske grensen på 20 kilo, er den desidert største tatt hittil i år i Drammenselva - kanskje også i hele Norge.

- Det var en spesielt feit og flott fisk, og veldig gøy å få den på denne måten, på denne tiden av året, sier drammenseren henrykt.

30 kilo laks på to turer

Clausen hadde tatt seg en tur i elva etter jobb, og fisket omlag halvannen time når kjempelaksen beit på. 

Etter å ha gjort sitt livs fangst tirsdag ettermiddag, kan han konstatere å ha fått god uttelling på årets to første turer i Drammenselva. 

- Jeg fikk en på 9,7 kilo forrige gang, så til sammen 30 kilo på to fisk lar seg høre det. Dette er helt klart noe som skjer en gang i livet. Jeg har vært veldig heldig, men er også en annerledestenker som ikke gjør som alle andre, ler en fornøyd Clausen. 

(saken fortsetter under bildet)

FOTO: PRIVAT

Gjorde alt på egenhånd

Heldigvis er Clausen en erfaren laksefisker. For når man drar på en laks i Hellefossen, er det normalt at man får hjelp til å håve fisken, og noen ganger følger fisken med båt nedover elva for å slite den ut hvis det er storlaks. 

Clausen håndterte imidlertid alt på egenhånd ute på midtskjæret i Hellefossen, med 600 kubikkmeter vann i sekundet strømmende forbi, og en 20 kilos laks i andre enden. 

- Jeg kjørte fisken i omtrent 20 minutter til den ble god og sliten, og greide å holde den inntil skjæret så den ikke la seg på strømmen. Det er stor fisk og hard strøm, men det gikk heldigvis, sier Clausen. 

Når beistet var moden for håven fikk han lurt fisken inntil land, la håven på fjellet og vippet halve fisken over. Dermed var årets fangst sikret, og Terje kunne sette seg i båten og ro over til landssiden hvor det hadde samlet seg en god ansamling tilskuere. 


FEIT: Her ligger storlaksen ved siden av en 1,5 liters brusflaske.
FOTO: ALEXANDER JANSEN / DRM24

Blir røkelaks til jul

Og fisken, den havner nå i fryseren før den blir tatt opp til høsten for røking, og kan nytes rundt jul. 

- Vi har fått bygget oss et eget røkeri i Modum hvor vi røyker fisk med meget gode resultater. Det er veldig moro å gjøre det på egenhånd, sier Clausen.

Når DRM24 besøkte storfiskeren hjemme i Drammen tirsdag ettermiddag hadde fisken enda ikke gått i fryseren, og dermed kunne Clausen posere villig med beistet enda en gang.

Clausen driver forøvrig bloggen www.laksegutta.no, hvor han jevnlig publiserer fangstrapporter og bilder fra fiske etter laks rundt omkring i Norge.


OVER 20 KILO: Vektnåla stoppet ikke før etter passerte 20 kilo.
FOTO: PRIVAT

FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK
FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE