ANNONSE

UTVIDER: Tomta til Albjerk Bil mellom Rosenkrantzgata og Ingeniør Rybergs gate blir enda større, med nyoppført Skoda-bygg til høyre og overtagelsen av Tuna-bygget til venstre i bildet. I forgrunnen ligger Audi-lokalene, mens bruktbilsenter og bilskadesenter ligger bak i bildet.
FOTO / GRAFIKK: JOAKIM FJELDLI / ALEXANDER JANSEN

Albjerk Bil med storutbygging på Åssiden

Milliardbutikken skal bli enda større - bilforhandler-kjempen satser 125 millioner på nytt Skoda-bygg og et av landets største bruktbilsentre.


Alexander Jansen

 09.10.16, kl. 15:04
 17.10.16, kl. 14:24


ANNONSE

 

DRAMMEN / LIER: Albjerk Bil er regionens største bilforhandler, og omsatte i fjor for drøyt 1,1 milliarder kroner. Nå investerer konsernet i en betydelig utbygging på Åssiden.

Den fra før omfattende Albjerk-tomta ekspanderer nå med overtagelsen av det gamle Tuna-bygget, samt oppføringen av et splitter nytt bygg dedikert til Skoda - totalt 10.000 kvadratmeter.

- Med denne satsingen i bygg og anlegg står Albjerk Bil meget godt rustet for fremtiden. Nå kan vi endelig tilby våre kunder de beste rammene for alle våre merker, sier daglig leder Thomas Meiner.


BYGGER NYTT: Daglig leder Thomas Meiner i Albjerk Bil viser frem det som blir inngangspartiet på det nye Skoda-bygget.

Flytter fra Lier til Åssiden

Oppføringen av nybygget vegg-i-vegg med dagens Audi-bygg er allerede godt i gang, og skal altså huse komplette forhandlerlokaler for Skoda etter strenge krav fra bilfabrikanten.

Bygningen på tilsammen 5700m2 over tre plan skal stå klar i mars 2017, og rommer utstillingsplan for 13 nye Skoda, verksted med syv mekanikerplasser samt eget parkeringsplan.

Satsingen på Åssiden innebærer at dagens salgspunkt for Skoda på Vitbank i Lier overtas i sin helhet av Albjerk Bil Drammen. 


ALBJERK-TOMTA: Bygningen til høyre blir dedikert for Skoda, og skal stå ferdig til våren. 

Bruktbilsenter for tre merker

I det gamle Tuna-bygget har Albjerk fra før etablert lokaler for Volkswagen Nyttekjøretøy i enden mot Audi-lokalene. Disse forsvinner nå ut for å gjøre rom for et av landets største bruktbilsentre.

Albjerk har nemlig overtatt hele bygningsmassen, som blant annet har huset Jysk, og gått i gang med en storstilt totalrenovering for å romme bruktbiler fra både Volkswagen, Audi og Skoda.


- Bygget ser jo ikke akkurat pent ut slik det står i dag, og kommer til å få en skikkelig facelift også utvendig, avslører Meiner.

Bruktbilsenteret vil ha 145 biler under tak, og består av gedigen bruktbilhall i 2. etasje samt showroom i 1. etasje, med Audis bruktbilkonsept «Audi Approved Plus».

Totalt vil bruktbilsenteret disponere 4.000 kvadratmeter.


BRUKTBILHALL: Her, i de gamle lokalene til Jysk, kommer en av landets største bruktbilhaller.

Dedikert bruktbilverksted

I 1. etasje av Tuna-bygget gjennomføres det i tillegg en vesentlig oppgradering av dagens verkstedlokaler etter Volkswagens «Kvikk-service»-modell for biler eldre enn fem år, samt egen avdeling for smart-repair og klargjøring. 

– Alt spesielt tilpasset brukte biler, forklarer Meiner, og fortsetter:

– Vi har stor tro på å samle alle tjenester relatert til en god bruktbilvirksomhet på ett og samme sted. Kundene vil tilbys et svært bredt og variert utvalg av biler, sier Meiner.


STØRRE VERKSTED: Bruktbilverkstedet i Tuna-bygget oppgraderes kraftig med flere muligheter under samme tak.

Volkswagen forblir i Lier

Nye salgslokaler for Volkswagen Nyttekjøretøy kommer hos Albjerk Bil i Lier fra januar 2017, hvor det ryddes utstillingsplass til syv nye Volkswagen Nyttekjøretøy, samt seks dedikerte mekanikerplasser for varebiler.

Salg og service av Volkswagen Personbil består i Lier som før. I tillegg til bruktbilsenteret på Åssiden oppgraderes også lokalene i Lier for Volkwagens bruktbilkonsept «Das Welt Auto».

- Volkswagen Personbil og Volkswagen Nyttekjøretøy går «hånd i hånd» på mange måter, og vi tror synergieffektene blir store av å ha begge merkene under samme tak, forklarer Meiner.

Selv om salgspunktene endres skal det imidlertid fortsatt være mulig å både få service på Skoda i Lier og Volkswagen nyttekjøretøy på Åssiden.

SLIK SKAL DET BLI: Denne skissen viser hvordan Skoda-bygget blir når det står klart.

125 millioner

Kjøp og rehabilitering av Tuna-bygget er beregnet til cirka 60 millioner, det samme er oppføringen av Skoda-bygget, ifølge Meiner. 

I tillegg kommer det noen millioner knyttet til etableringen av nyttekjøretøy-avdeling i Lier. Fra før av har Albjerk gjennomført en større oppussing av Audi-lokalene på Åssiden for få år siden.

Totalt har utbyggingen på Åssiden og endringene ved Albjerk Bil i Lier en totalramme på cirka 125 millioner kroner.


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE