ANNONSE

ENGASJEMENT PÅ NETT: Tusenvis av drammensere engasjerer seg nå i kampen mot bom innenfor kommunegrensene.
SKJERMDUMP: FACEBOOK

Omfattende protestaksjoner mot bom på nettet

På tre dager har en Facebook-gruppe mot bom innenfor Drammens bygrenser fått 3000 medlemmer.


Alexander Jansen

 01.10.16, kl. 20:12
 07.10.16, kl. 22:24


ANNONSE

 

DRAMMEN: Facebookgruppen «Nei til bom innenfor Drammens kommunegrenser» ble opprettet 28. september.

Tre dager senere, 1. oktober, har den fått 3.000 medlemmer, og aktivitetsnivået i gruppa er høyt. Motstanden er stor og protestene sterke.

Med beskrivelsen «Ønsker like rettigheter og forhold for alle i samme by» spiller gruppen på det voldsomme engasjementet som har blitt vekket blant byens innbyggere etter at flere bydeler står i fare for å bli avskjært av bommer innenfor bygrensene.

LES OGSÅ: Underskriftskampanjer mot bom innenfor bygrensen

Konnerud og Rundtom

Som omtalt tidligere på DRM24.no er det først og fremst de planlagte bommene på Rundtom og Konnerud, nå vedtatt av bystyret i Drammen i Buskerudbypakke 2, som setter sinnene i kok hos drammenserne. 

Hvorfor skal Rundtom, Tangen, Åskollen, Skoger og Konnerud måtte betale for å slippe inn til sentrum, mens resten av bydelene slipper unna? 

Det er stridens kjerne. Og mens veibyråkrater og de fleste politikere argumenter for en slik løsning, er motstanden blant folket formidabel. Kun Fremskrittspartiet og Senterpartiet i Drammen har sagt nei til planene som innebærer bom innenfor kommunegrensene.

LES OGSÅ: Melder seg ut av Ap i bom-protest

Vil ha folkeavstemning

I tillegg til gruppen omtalt over har også facebook-gruppene Nei til bom på Konnerud og Nei til bom på Rundtom henholdsvis 2.700 og 1.500 medlemmer.

Også underskriftskampanjer som har samlet flere tusen underskrifter på nett er startet mot de planlagte bommene innenfor Drammens bygrenser.

Underskriftskampanjen Folkeavstemning om bomring i Drammen har samlet over 1.000 underskrifter, det samme har kampanjen Nei til bom på Konnerud

LES OGSÅ: Konnerud blir dolket i ryggen

Ordføreren forklarer

Ordfører i Drammen, Tore Opdal Hansen (H), er øverste leder i Buskerudbyen, og har fått med seg engasjementet og den høye temperaturen i kommentarfeltene på nettet.

Han er selv medlem i flere av gruppene som har vokst frem i det siste, og har blant annet postet et blogginnlegg på bloggen sin hvor han forklarer hvorfor Buskerudbypakke 2 er en nødvendig samferdselspakke

- Det er delte oppfatninger rundt Buskerudbypakke 2. Jeg forsøker i dette innlegget å gi mitt svar på noen av de innspillene jeg har sett, skriver Opdal Hansen på sin offentlige Facebookprofil

Samtlige av reaksjonene som fulgte var imidlertid av det negative slaget:

- Hvis det er en bypakke burde alle være med å betale, ikke bare bilistene, skriver en mann fra Drammen. 

- Aksepterer bompenger, men da MÅ alle bydeler i Drammen være med å betale, skriver en kvinne fra Drammen.

BOR DU I DE BERØRTE BYDELENE OG SYNES BOMPLANENE ER FORNUFTIGE? ISÅFALL VIL VI GJERNE FRA DEG PÅ


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE