ANNONSE

SISTE ORD ER IKKE SAGT: - Takk for støtten Signe! Nå skal vi kjempe for en rettferdig plassering av bommene, sier Jon Helgheim (Frp) til dagens yngste støttespiller, Signe Malene Ringnes (7) fra Hedensrud.
ALLE FOTO: NILS J. MAUDAL

Ap og Høyre åpner for endring av bomplasseringer innenfor bygrensen

Det ble klart under behandlingen av Buskerudbypakke 2 i bystyret. Dermed er Rundtom- og Konnerudbommen fortsatt i spill etter vedtaket for bypakken.


Alexander Jansen

 20.09.16, kl. 18:15
 25.09.16, kl. 21:52


ANNONSE

 

DRAMMEN: Med en bystyresal smekkfull av bomdemonstranter, gikk fanebærer mot Buskerudbypakken, Jon Helgheim (Frp), knallhardt ut som førstemann på talerstolen.

- Å stemme for Buskerudbypakke 2, er en garanti FOR kø, kork og kaos, tordnet Helgheim. 

Han viste til at minimalt av midlene i pakken faktisk vil gå til veibygging, og at de 15,1 milliardene ikke vil bidra til en nevneverdig bedre trafikkavvikling.

SE OPPTAK FRA BYSTYREMØTET HER


FIKK PÅ PUKKELEN: Helgheim (Frp) langet ut mot det han kalte uriktige påstander langt over grensen fra Masud Gharahkani (Ap)

Rundtom- og Konnerudbom i spill

I tillegg fikk de andre partiene høre det for å ha forlatt prinsippene om bommer kun på kommunegrensene.

Overraskende åpnet imidlertid både Tove Paule (H) og Masud Gharahkhani (Ap) for at Rundtom- og Konnerudbommen kan forhandles om på nytt. 

Paule leverte en protokolltilførsel hvor man blant annet vil åpne for å se på plasseringen av bommer innenfor kommunegrensen på nytt. Gharahkhani leverte et tilleggsforslag som ble vedtatt, hvor det heter at partiet har som første prioritet å droppe bommen på Rundtom dersom man får økte statlige bevillinger som kan redusere behovet for bompengeinnkreving.

LES OGSÅ: Ap-medlemmer melder seg ut i bomprotest


BOM-PROTEST: Demonstrantene mot by-splittelse som følge av bomring var mange.

- Spill for galleriet

Helgheim gikk deretter på talerstolen og spurte Gharahkhani om det var «en god taktikk å fremme en så dårlig pakke at man er litt motstander av den selv».

- AP driver useriøst flåseri. En protokolltilførsel er ikke noe vedtak og betyr ingen ting for saken, tordnet Helgheim.

- Så dette er ingen halv seier for Frp?

- Dette er et spill for galleriet, fordi de vedtok det ikke. Det var en protokolltilførsel. Men at de til slutt ser de store svakhetene ved forslaget er bra. Synd de ser det så altfor sent, sier Helgheim til DRM24.no etter BB2-voteringen. 

Frp og SP i mot

Bypakken ble vedtatt mot Frp og Senterpartiets seks stemmer, som isteden stemte for Frps alternative forslag til bypakke fra 2014.

Så gjenstår det å se om BB2 får godkjentstempel av samferdselsministeren. Før den tid er det trolig mye tautrekking som gjenstår om bomplasseringene innad i Drammen.

- De andre vil skape inntrykk av at det fortsatt er stort spillerom, jeg tror ikke det. Når man vedtar lokalt at man vil ha bompenger som splitter bydeler, så får man nok det. Når man ikke ber om mer enn 1,5 mrd, så får man nok ikke det. De håper FrPs statsråd skal redde dem fra sitt eget dårlige vedtak, uttaler Jon Helgheim.

- Hvordan vil Frp påvirke prosessen videre?

- Vi vil fortsette å kjempe for en god pakke, men flertallet i bystyret ga oss i kveld et håpløst utgangspunkt. Men vi skal trekke i de tråder vi kan og øve innflytelse for å få en Buskerudbypakke og bomløsning til beste for innbygerne i Drammen, avslutter Helgheim.

LES OGSÅ: Underskriftskampanjer mot bomringer innenfor bygrensenFØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN

ANNONSE