ANNONSE

BOMRING: Ved markørene skal bommene komme.
GRAFIKK: BUSKERUDBYEN

Underskrifts-kampanjer mot bom innenfor bygrensen

På bare to dager har ca. 1.500 personer skrevet under på underskriftskampanjer mot bom på Konnerud og Rundtom.


Alexander Jansen

 13.09.16, kl. 13:22
 19.09.16, kl. 16:30


ANNONSE

 

DRAMMEN: Oppropet er et resultat av frustrasjonen byens innbyggere føler over Buskerudbyens planer om interne bommer også innenfor Drammens grenser. 

I underskriftskampanjene på nettstedet minsak.no er motstanden begrunnet i at innbyggerne på henholdsvis Åskollen/Tangen/Skoger og Konnerud blir «sperret inne» og avskåret fra resten av byen. 

- Prinsippet for Buskerudbyen var bommer på kommunegrensene, ikke inne i selve kommunen, heter det i kampanjen mot bomring på Rundtom.

Voldsom respons

På kort tid har underskriftskampanjene fått massiv respons, og kampanjen mot bomring på Konnerud har i skrivende stund drøyt 850 underskrifter, mens to kampanjer mot bomring på Rundtom har omlag 600 underskrifter.

Bommen mellom Konnerud og sentrum kan stå ferdig allerede i 2018, selv om byggestart for ny vei ikke påbegynnes før i 2020 - en vei som i sin tid ble finansiert av Kjellstadbommen og Veipakke Drammen.

Formannskapet i Drammen kommune stemte tirsdag kveld for å godta Buskerudbypakke2, mot stemmene fra Fremskrittspartiet og Senterpartiet. Saken sendes nå videre til til bystyret for endelig lokalt standpunkt i Drammen.

LES OGSÅ:Konnerud blir dolket i ryggen


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE