ANNONSE

MÅTTE BLÅSE: Alle bilistene som ble stoppet i promillekontrollen i Mjøndalen måtte blåse. Ingen av de kontrollerte kjørte i ruset tilstand.
FOTO: ALEXANNDER JANSEN / DRM24

Storoffensiv mot rus i trafikken

Grunnet internasjonal rusuke gjennomfører politiet nå en rekke promillekontroller i trafikken.


Alexander Jansen

 02.06.15, kl. 10:04
 05.06.15, kl. 21:00


ANNONSE

 

BUSKERUD: Mandag hadde utrykningspolitiet mindre kontroller en rekke steder i drammensområdet, hvor rus, belte- og mobilbruk var hovedfokus. Bakgrunnen er internasjonal rusuke, som er en felles operasjon over hele Europa hvor politiet gjennomfører aksjoner mot rus i trafikken.

Og resultatet var gledelig på aksjonens første dag, da ingen av de kontrollerte ble tatt for kjøring i påvirket tilstand. 

Noen forelegg ble imidlertid utdelt for kjøring uten bilbelte og for ulovlig bruk av mobiltelefon. 

Flytter sted med korte intervaller

DRM24 var tilstede da UP gjennomførte kontroll i Drammensveien i Mjøndalen mandag ettermiddag. Like i forveien hadde de flyttet seg fra Gamle Riksvei i Krokstadelva. 

- Vi skifter gjerne plassering ofte istedenfor å stå samme stedet hele dagen, sier UP-betjent Bjørn Arvidson.

- På grunn av ryktebørsen?

- Det kan du godt si, sier Arvidson.


FOTO: ALEXANDER JANSEN / DRM24

UP-betjenten var imidlertid strålende fornøyd med resultatene så langt, da ingen hadde slått ut på blåsetesten hittil denne dagen. 

- Det er kjempebra. Samtidig ved du aldri når noen kommer kjørende i påvirket tilstand. Det skjer til alle tidspunkt på døgnet hele uken. Enkelte dager er det null reaksjoner, andre dager kan flere bli tatt i en og samme kontroll, sier Arvidson.

I Mjøndalen ble 50 bilister kontrollert for rus - og alle hadde sitt på det tørre.

Ingen promilletatt tirsdag

Tirsdag formiddag gjennomførte UP flere tilsvarende kontroller i Drammen. Først i Strandveien ved Brakerøya, hvor 67 bilførere ble kontrollert. 

Fasiten ble ifølge operasjonssentralen ved Søndre Buskerud politidistrikt ingen reaksjoner for rus, men ett forenklet forelegg for feil med lys, og en avskilting.

Deretter bar ferden til Tordenskioldsgate på Strømsø, hvor 51 førere ble kontrollert, og også her hadde alt på det tørre.

I Betzy Kjellsbergsvei på Åssiden ble 59 bilførere kontrollert, hvor en bilfører fikk gebyr for manglende bilbeltebruk, samt ble anmeldt for å oppgi feil personalia til politiet. 

LES OGSÅ: Slik blir de nye politidistriktene


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE