ANNONSE

TAUTREKKING: Barne koste seg med alskens aktiviteter i området rundt Fjell skole tross tidvis mye regn lørdag.
FOTO: VEGARD M. AAS / DRM24

Fargerik folkefest på Fjell

Selv om regnet pøste ned, var det godt oppmøte på Fjell bydelsdag. Kanskje ikke så rart når det bugnet av aktivitetstilbud for både store og små.


Thea Pham Tran

 30.05.15, kl. 13:39
 07.06.15, kl. 08:44

Vegard M. Aas


ANNONSE

 

DRAMMEN: Det sies at det er ingenting som heter dårlig vær, bare dårlig klær, og bydelsdagfeiringen på Fjell kan tyde på at dette stemmer. For skuer man over skolegården på Fjell skole lørdag formiddag, er det god stemning blant de mange fremmøtte.

I år er det 9. gangen det arrangeres bydelsdag på Fjell, og koordinator for bydelsdagen Monika Bock, er godt fornøyd.

- Vi var en stund litt usikker på om det ville komme folk på grunn av det dårlige været, men som du kan se er oppslutningen bra i dag, sier Bock til DRM24.

Populær kosedyrkrok

Musikk fra alle verdens hjørner strømmer over den åpne plassen. Fra telt til telt kunne man smake seg gjennom flere verdensdeler. Her tilbys det mat fra blant annet Norge, Sudan, Sri Lanka, Thailand, India, Tyrkia og Pakistan.

Samtidig er det danseoppvisning og sang fra forskjellige land på scenen. Det er aktiviteter rundt omkring i områdene ved Fjell skole, men blant de minste barna er teltet med de små dyrene fra Søndre Gjerpen gård i Skoger en klar favoritt. Her har to lam, en kanin, et marsvin og to hunder tilhold for anledningen.

- Av alt her på skolen nå liker jeg best dette teltet med de søte dyrene. Også liker jeg å være sammen med familien min, forteller Lea (9,5 år) mens hun stryker over pelsen på marsvinet.


KOSER SEG: Søskenbarna Lea (9,5) og Leon (8,5) koser seg med de pelskledde gjestene fra Søndre Gjerpen gård under Fjell bydelsdag. 
FOTO: VEGARD M. AAS / DRM24

De ansvarlige for dyreteltet kan fortelle at en gruppe barn har døpt de to små lammene.

- Så nå heter den ene sauen Shaun og den andre Sunniva. Barna har sagt at de er kjærester, forteller de leende.

Fetteren til Lea, Leon (8,5 år), syns derimot det er mest gøy å opptre på scenen.

- Jeg danset «Bli med dansen». Jeg har aldri danset på scenen før, så det var litt flaut... men mest gøy da, sier Leon.


FOTO: VEGARD M. ASS / DRM24

 Vil øke stoltheten 

Arrangementet har et budsjett på 80.000 kroner og midlene kommer fra Drammen kommune, Einar Juels legatet, IMdi og borettslagene på Fjell. 

- Tanken bak arrangementet er å øke stoltheten i bydelen vår. Vi ønsker å vise hvem vi er og hva Fjell har å by på. Det er mange som hvert år ønsker å bidra, og dette arrangementet lykkes takket være alle de som stiller opp, sier koordinator for Fjell bydelsdag Monika Bock.

Aktivitetene under Fjell bydelsdag er gratis.


FOTO: VEGARD M. AAS / DRM24

FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN

ANNONSE