ANNONSE

MANGE VALG: Drammen har noe for enhver smak også på badefronten.
FOTO: DRAMMEN KOMMUNE

Ut og bade? Sjekk badekartet!

Få full oversikt over alle badeplassene i Drammen med kommunens interaktive badekart!


Alexander Jansen

 21.07.16, kl. 03:39
 31.07.16, kl. 14:08


ANNONSE

 

DRAMMEN: Meteorologene har varslet inntil 30 varmegrader de nærmeste dagene, og hva passer vel ikke bedre da enn en dukkert et av byens flotte badesteder. 

I Drammen har du foruten Drammensbadet, flotte muligheter til å bade i både vann, tjern, elv og fjord. 

Kommunen har derfor plottet inn nærmere 20 steder tilrettelagt for bading, og supplert med praktisk informasjon og bilder fra hvert sted. 

UTFORSK BADEKARTET HER

Badestedene

Under følger en kort beskrivelse fra kommunen om badestedene i Drammen, som blir holdt rene for søppel gjennom hele sesongen:

NORDMARKA:

Landfalltjern: God parkeringskapasitet, toalett og baderampe for handikappede, badeflåte, sandstrand egnet for små barn og store gressletter for solbading. Se bilde fra Landfalltjern.

Hvalsdammen: Nås lettest fra Årkvisla, parkeringsplass i Lier kommune. Kan også bruke Landfalltjern eller Spiraltoppen som utgangspunkter. Stille skogsvann som renner ut i Vivelstaddalføret i Lier. Tilrettelagt med stupebrett. Driftes av Lier kommune.

Kloptjern: Parker på Spiraltoppen og gå Kanonveien mot Strøtvedtåsen eller ta turveien fra Strøtvedt kolonihage og -blokkene opp til tjernet. Planlagt opparbeidet for bading.

SØRMARKA:

Blektjern: Blektjern er et lite vann, som nås etter en kort spasertur fra Fjell bydel. Badeflåte. Regulert vannstand grunnet sikkerhet på demning.

Vannverksdammmen: Et vann på toppen av Konnerudbakkene. Vannet er etter restaurering av dammuren tilrettelagt med plenarealer for solinStordammeng og gode bademuligheter fra dammuren.

Stordammen: Tilrettelagt for bading med sandstrender, plenarealer, badeflåte og toalett. Parkering ved gamle Konnerud kino. 

Steglevann: Parkering ved Villmarkshuset på Konnerud. Spaser langs natur- og kulturlandskapsstien til Skioldhytta. Tilrettelagt området for bading. I helgene er Skiold-hytta åpent for servering.

DRAMMENSELVA:

Åssiden elvepark: Sandstrand, godt tilrettelagt for barn med blant annet lekeplass, sandvolleyballbane, balløkke og toalett. Se bilde fra Åssiden elvepark.

Gropa: Liten sandstrand og litt lekeutstyr.

Bragernes strand: Månestranda og hovedstranda, romslig plass, toalett.

Fjordparken: Bading og fiske, toalett.

Holmennokken: Sandstrand, brygge, fiskemuligheter og romslig parkområde.

FJORDEN:

Gilhusodden: Naturlig sandstrand, langgrunt og fiskemuligheter. Drammen eier odden, som ligger i og driftes av Lier kommune.

Sota fjordpark: Sandstrand.

Nøstodden: Liten sandstrand, litt dårlig adkomst.

BADEVANN FOR SKOGSVANDRERE:

Myrdammen, Gamledammen, Skinka, Goliaten, Tverråsvann, Vakkertjern, Skimtvann

UTFORSK BADEKARTET HER


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE