ANNONSE

SMAKFULLT: Konseptuell leder og kokk Nicolai Nielsen legger siste hånd på verket i en delikat anretning av sotet laks fra Aukra, pepperstekt hvalbiff fra Kristiansund og en tre dager fersk, linefisket yellowfin tunfisk fra Sri Lanka.
ALLE FOTO: ALEXANDER JANSEN / DRM24

Pangstart for eksklusiv sushi-takeaway

Med fokus på førsteklasses råvarer, norskinspirert meny og delikate omgivelser skal kokkene på byens siste sushi-sted tilby noe unikt for de fiskefrelste.


Alexander Jansen

 15.05.16, kl. 23:44
 23.05.16, kl. 19:14


ANNONSE

 

DRAMMEN: Fredag før pinseaften åpnet Sushi of Norway dørene i Konnerudgata. Her jobber fire fulltidsansatte kokker med lang erfaring på spreng for å håndtere kundepågangen. 

- Vi har vært fem kokker i sving samtidig og må pent be kundene vente, sier konseptuell leder Nicolai Nielsen, tilfreds med mottagelsen i Drammen.

Han har selv 16 års erfaring som sushikokk fra en rekke kjente etablissementer i Oslo, og er nå frontfigur for sushi-kjeden som også har etablert avdelinger i Sandefjord og Moss.


DELIKAT: Sushi of Norway vil tilby kvalitet gjennom bred kompetanse på sushi.

Smaken av Norge

Som navnet antyder handler konseptet om sushi med en smak av Norge. Matbørsen-grunnlegger Dag Freddy Henriksen står bak som eier, og nå skal det satses hardt på å gjøre Sushi of Norway til en stor takeawaykjede.

- Her får du både kortreiste, lokale råvarer, og fisk fra andre siden av kloden. Menyen for Drammen er helt ny og unik, her får du pepperstekt hval fra Sandefjord, og etterhvert både torsk og reinsdyr, avslører Nielsen. 


DIREKTE FRA SRI LANKA: Yellowfin-tunfisk tatt på stang, bare tre dager gammel - som takeaway i Drammen.

Sushi på første klasse

Laksen er selvfølgelig med, og er av den økologiske sorten hentet fra Aukra utenfor Molde. Den beste som er å oppdrive, får vi vite.

- Vi har fokus på fagkompetanse og skal sørge for å gi våre kunder en kulinarisk opplevelse som er i grenselandet mellom tradisjon og kreasjon, forklarer Nielsen.


Utover sommeren skal menyen kompletteres med enda flere norske råvarer - alt av utsøkt kvalitet fra de beste leverandørene, lover Nielsen.

- All fisk med unntak av laksen er linefanget og miljøsertifisert, det samme med scampi. Vi har en ren miljøprofil og har alt så grønt som det går an å få det, fortsetter Nielsen.

Varm mottagelse

Trivelige toner fyller det lyse og tidsriktige lokalet, mens en diger flatskjerm frister med bildeshow fra det som står på menyen.

Ved vinduet sitter to spente førstegangskunder og venter på bestillingen. 

- Hvis maten følger opp førsteinntrykket kan du si at vi er veldig imponert med faglærte kokker og det hele. Dette fremstår som svært delikat, sier Trine og Ørnulf Mathisen fra Konnerud.


BEGEISTRET: Ørnulf Mathisen (i midten) fra Konnerud er kjøkkensjef på Danvik Folkehøgskole. Han og kona får overrakt både sushi og noen kollegiale betraktninger. 

Ny vår for Konnerudgata

Nielsen er glad for skryten, men håper også på konstruktive tilbakemeldinger fra kundene. Han håper å bli oppfattet som et friskt pust i området.

Nyetableringen føyer seg forøvrig inn i rekken av nye næringer som er med på å fylle nedre del av Konnerudgata med mer enn bare trafikk og eksos.


- Gårdeieren ønsker å freshe opp bygården, og vi har fått nyasfaltert fortau med plass til sitteplasser ute. Vi opplever å bli tatt imot med åpne armer i nabolaget, sier Nielsen. 

Vegg i vegg ligger Wokhuset, et annet takeaway-konsept som også er relativt ferske i Konnerudgata, og også opplever vind i seilene.

- Perfekt beliggenhet

Selv har ikke Nielsen eller de andre ansatte noe forhold til Drammen fra tidligere, og håper nå at sushi-kompetansen de besitter skal komme nye kunder tilgode. 

- Det var litt tilfeldig at vi havnet akkurat her, men vi tror det vil fungere veldig bra med takeaway mot Konnerud og Nybyen. Beliggenheten er perfekt og parkeringsmulighetene for å droppe innom er suverene. Nå håper vi alle tar turen innom for å teste oss ut, sier Nielsen. 


GAMLE KOLLEGER: Nicolai Nilsen og kokkekollega Henrik Nilsson har jobbet sammen i ti år. Når leverer de norskinspirert sushi i Drammen.
 

FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE