ANNONSE

BOMVEI: Hvis Buskerudbypakke 2 blir realisert som den fremstår i dag blir det bompenger her lenge før ny vei står klar.
FOTO: GOOGLE MAPS

Frp: - Konnerud blir dolket i ryggen

Frp er på krigsstien etter at Konnerud-beboerne er i ferd med å bli overkjørt av Buskerudbyen i spørsmålet om bompenger.


Alexander Jansen

 11.04.16, kl. 12:56
 15.04.16, kl. 21:51


ANNONSE

 

DRAMMEN: Forrige uke trakk Drammen kommune forslaget om å utsette bommen til Konnerud frem til byggestart i 2020, etter kraftig motbør fra de andre kommunene i Buskerudby-samarbeidet. 

Dermed ser det ut til at bomringen rundt Konnerud kan stå ferdig allerede i 2018, selv om byggestart for ny vei ikke påbegynnes før i 2020, skriver dt.no.

Bakgrunnen for forslaget om å utsette bomringen på Konnerud var at byens politiske elite hadde tatt inn over seg at det er vanskelig å argumentere for bompenger for en vei som ikke er bygget - etter at drammenserne allerede har «betalt» for ny Konnerudnedføring gjennom den berømte Kjellstadbommen.

Dråpen

Gruppeleder Jon Helgheim i Drammen Frp mener at Drammen burde stått på kravet Buskerudby-møtet forrige uke. 

- Det er oppsiktsvekkende at Drammen frafalt kravet angående Konnerud. Dette var å dolke innbyggerne på Konnerud i ryggen for å tilfredsstille andre kommuner, sier Helgheim til Drammens Tidende

- Dette var dråpen som fikk det til å flyte over, fortsetter Buskerudby-kritiske Helgheim til avisen.

Rasler med sablene

Nå varsler Helgheim at partiet ikke vil være like samarbeidvillige fremover.

Frp har også gjort det klart at de heller ikke aksepterer bompengefinansiering av ny Holmenbru og dobbeltløp i Strømsåstunnelen, slik det har blitt lagt opp til i Nasjonal Transportplan.

Nytt løp i Strømsåstunnelen har samferdselsministeren tidligere uttalt at bør være en statlig investering. Og fordi Holmen er en nasjonal havn mener partiet at staten bør ta hele regningen for den nye Holmenbrua. 

- Vi kan ikke være med på at bilistene skal ta støyten for veivesenets manglende vedlikehold av brua, sier Helgheim til dt.no.

LES OGSÅ: Han er ny sjef for Buskerudbyen

FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK 

TILBAKE TIL FORSIDEN


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE