- Costa Ikkeno ll er selvfølgelig gratis

SJØDYKTIG: «Costa Ikkeno II» skal nå være i bedre stand. Med på kjøpet får man en innholdsrik historie.

Gir bort omstridt partybåt for én krone

Har du ambisjoner for båtsesongen kan du nå bli kaptein på byens mest famøse skute - helt gratis!

Publisert Sist oppdatert

DRAMMEN: Gjengen bak den etter hvert så beryktede partybåten «Costa Ikkeno II», som egentlig er en ombygd fiskeskøyte, har nemlig bestemt seg for å «gi stafettpinnen videre», skriver eier Tore Hoff i båtens egen Faceboookgruppe.

Båten ble kjent for hele byen da den sank til bunns i Drammenselva under en fuktig fest mens den lå fortøyd utenfor Glass i fjor sommer.

Mer spalteplass fikk den ettersom det varte og rakk før eierne til slutt greide å heve havaristen etter flere uker under vann. I mellomtiden ertet de på seg både kommunen og nærliggende restauranter grunnet en tidkrevende og støyende operasjon for å heve båten

Snakkis

Men ikke så ille at det ikke var godt for noe. Brannvesenet i Drammen og Oslo fikk blant annet benyttet båten som treningsobjekt for redningsdykking, og partybåten ble sommerens store snakkis i Drammen.

Lovordene satt derfor løst da båten tøffet ut Drammensfjorden for egen maskin bare en uke etter den lå på bunnen av elva, takket være iherdig dugnadsjobbing.

Påkostet 80.000 kroner

- Båten ble slippet for 80.000 kroner i høst. Den er helt tett i bunnen. Vi byttet over 200 spiker, drevet og natet hele båten, og primet og bunnsmurte+ byttet sinkanoder. Så dette er nå et helt annet utgangspunkt enn da vi startet prosjektet i fjor, skriver Hoff i «annonsen».

Med navnet holdt i hevd, går nå eierskapet videre vederlagsfritt. 

- Costa Ikkeno ll er selvfølgelig gratis. Det er intet drama rundt dette, men vi var alle utslitt etter all jobben rundt heving og slipp, skriver Hoff. 

LES OGSÅ:Båt med 20 partygjester sank i Drammenselva

KREVENDE JOBB: Det viste seg å være lettere sagt enn gjort å heve den gamle fiskeskøyta. (ARKIVFOTO: ALEXANDER JANSEN / DRM24)
SANK: Her har partygjestene akkurat blitt reddet i sikkerhet. (ARKIVFOTO: LESERBILDE)
Powered by Labrador CMS