ANNONSE

DAGENS KONNERUD-TRASÉ: Lang, kronglete og langsom. Skal etter planen bli kollektiv-trasé når ny nedføring er klar.
FOTO: GOOGLE MAPS

Vil fremskynde ny Konnerudnedføring

Nå ønsker politikerne å få på plass ny vei kjappere enn tiltenkt for å rettferdiggjøre bompenger til Konnerud.


Alexander Jansen

 31.03.16, kl. 10:34
 05.04.16, kl. 09:20


ANNONSE

 

DRAMMEN: Det ble klart i onsdagens formannskapsmøte, hvor byutviklingsdirektør Bertil Horvli presenterte ulike alternativer for å fremskynde prosessen, skriver dt.no.

Årsaken skal ifølge Drammens Tidende, være at byens politiske elite har innsett at det blir vanskelig å argumentere for bompenger for en vei som ikke er bygget - etter at drammenserne allerede har «betalt» for ny Konnerudnedføring gjennom den berømte Kjellstadbommen.

Nå ligger utfordringen i å finne en levelig løsning for byens befolkning, og som samtidig kan svelges av Buskerudby-samarbeidet.

LES OGSÅ: Bilistene må betale

Skal stå ferdig i 2023

Byutviklingsdirektøren presenterte flere alternativer for å ha Konnerudnedføringen klar ett eller to år tidligere enn prosjektert i Buskerudbypakke2, som er 2023. 

Lenge før dette er bommene mellom Konnerud og sentrum planlagt å være på plass.

Nå tar man altså sikte på en ferdigstilling av ny vei ett eller to år tidligere, hvilket innebærer en forskyvning av både Tilfartsvei Vest og selve Konnerudnedføringen.

LES OGSÅ: Slik blir fremtidens Buskerudby-samarbeid

Avklaring mandag

Men politikerne i Drammen har ikke god tid på seg til å bli enige før de skal presentere et eventuelt forslag til endring i Buskerudbyens administrative forslag.

Allerede mandag skal de fire Buskerudby-kommunene diskutere Buskerudbypakke2 på et felles møte. 

Noe av utfordringen er at raskere veibygging koster mer penger - rundt 360 millioner i økte rentekostnader etter det aktuelle forslaget, skriver Drammens Tidende.

Buskerudbypakke2 har en totalramme på 14,3 milliarder, hvor brorparten skal finansieres gjennom bompenger. Ny Konnerudnedføring og «tilfartsvei vest» er plant de viktigste veiprosjektene som inngår i pakken.

LES OGSÅ: Mega-bomringen forkastet av regjeringen

FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE