ANNONSE

ILLUSTRASJONSFOTO: EDGAR DEHLI

Utrykningspolitiet kutter mannskapene på Østlandet

UP flytter 32 stillinger og en rekke biler vekk fra Østlandet til distrikts-Norge, som følge av omorganisering av mannskapene.


Alexander Jansen

 26.03.16, kl. 17:15
 31.03.16, kl. 12:11


ANNONSE

 

BUSKERUD: Distrikt Sør, som blant annet omfatter gamle Søndre Buskerud politidistrikt, får etter omorganiseringen 28 færre stillinger. Nærmere bestemt 72 totalt mot tidligere 100, skriver politiforum.no.

Åtte av stillingene tas fra Asker og Bærum som slås sammen med Oslo politidistrikt, mens hele 18 stillinger tas fra det nyetablerte Sør-Øst politidistrikt, som blant annet omfatter Drammen. 

Det er den største reduksjonen noe sted i landet. Årsaken er ifølge UP endrede forutsetninger i trafikken.

LES OGSÅ: UP aksjonerer mot rus i trafikken

E18 ikke lenger prioritert

– Gjennom noen tiår har UP vært tildelt stillinger til UP-distriktene rundt «dødsveien» på E18 mellom Oslo og Kristiansand. Dette begynte før Politidirektoratets tid, med politisk tildelte stillinger for å vise handlekraft på trafikksikkerhetsarbeidet, sier UP-sjef Runar Karlsen til Politiforum.

Etter hvert som veien har blitt sikrere og antall ulykker har stupt, har behovet for landets 280 UP-mannskaper blitt større andre steder.

– Derfor er det mer hensiktsmessig å fordele ressursene våre til Vestlandet, Midt-Norge og Nord-Norge, hvor vi har relativt spinkelt med UP-ressurser sammenlignet med opphopningen i Vestfold og Telemark, forklarer Karlsen.

LES OGSÅ: BMW 520D blir politiets nye patruljebil

Skal være gjennomført 1. juli

Gjennomføringstidspunktet for mannskapsflyttingen er satt til 1. juli.

– Vi er nå i dialog med de aktuelle distriktene om tilbakebeordring og bygging av nye ressurser. Men det er klart en krevende øvelse å få gjort dette på en effektiv og skånsom måte for mannskapene, sier Karlsen.

Omfordelingen betyr også endringer i bilparken. Mange av UP-bilene som i dag frekventerer veiene på Østlandet kommer til å bli utplassert i distrikts-Norge for godt, skriver politiforum.

LES OGSÅ: Slik blir de nye politidistriktene

FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE