ANNONSE

SIVILT POLITI: Den innringede kvinnen er en politibetjent i sivil, plassert blant byens viktigste politikere. Foran henne (t.v.) går Høyre-politiker Harald-Wessel Berg, i midten med flagg leder av 17.mai-komiteen og Frp-politiker Lavrans Kierulf, og helt til høyre bildet delvis skjult går ordfører Tore O. Hansen (H). Helt foran går politistasjonssjef Øyvind Aas (t.h.) og politimester Johan Brekke (t.v.) i full uniform. Disse var ikke bevæpnet.
FOTO: ALEXANDER JANSEN / DRM24

Væpnet sivilpoliti utplassert i barnetoget

Politiet i Drammen hadde sivilkledde politifolk med skjulte våpen plassert strategiske steder i 17. mai-toget i Drammen.


Alexander Jansen

 17.05.15, kl. 19:45
 22.05.15, kl. 09:36


ANNONSE

 

DRAMMEN: Det var Drammens Tidende som først omtalte saken søndag. Bakgrunnen for tiltaket skal være politiets vurdering av trusselsituasjonen.

– Den er ikke minsket fordi det er 17. mai, sier politistasjonssjef Øyvind Aas til DT.

Barnetoget gikk fra Marienlyst på Strømsø til Byparken på Bragernes, i vanlige rute, og varte omlag to timer fra klokken 10.00 til 12.00. Mange tusen mennesker er samlet langs toget i sentrum. Ifølge DT skal det ifølge politiet ikke foreligge noen konkret terrortrussel mot 17.mai-feiringen i Drammen. 

– Dette er en en generell trusselvurdering. Trusselen er spesielt rettet mot myndighetspersoner og forsvar. Politiets bevæpning er opprettholdt og de som er i tjeneste går med utstyr og verktøy som er blitt tildelt, sier Aas til avisen.

Etter hva DRM24 erfarer skal en eller flere sivile politifolk blant annet ha hatt i oppgave å følge byens viktigste politikere. Det skal også ha vært utplassert politibetjenter i sivil flere andre strategiske stedet i toget.

Generell bevæpning

Alle politifolk i tjeneste er for tiden utstyrt med tjenestevåpen grunnet den midlertidige ordren om bevæpning fra justisdepartementet som følge av terrorfaren. 

Hvor mange sivile tjenestemenn fra politiet som gikk i toget vil imidlertid ikke politiet svare på.  

– Alle politifolk som gjør tjeneste er bevæpnet nå. Det er bare unntaksvis at de ikke er det. Dette er nok ikke enestående, det har nok vært sånn i de fleste 17. mai-tog, sier Aas til DT.

17. mai-komiteens leder Lavrans Kierulf, ble orientert om tiltaket for politiet før toget gikk, og fikk anledning til å hilse på de sivilkledde politibetjentene. 

– De var hyggelige og la ingen demper på feiringen, uttaler Kierulf til DT.

LES OGSÅ: Gratulerer med dagen, Drammen!


UNIFORMERT POLITI: Utover sivilkledde tjenestemenn i politiet var det ordinære, uniformerte politiet godt synlig med stor tilstedeværelse over hele byen 17. mai. 
FOTO: ALEXANDER JANSEN / DRM24 

 


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN

ANNONSE