ANNONSE

ILLUSTRASJONSFOTO: VEGARD M. AAS / DRM24

Tre menn fengslet etter storbeslag av anabole steroider

Politiet etterforsker et kroppsbyggermiljø i Øvre Eiker etter et storbeslag av anabole steroider i midten av desember. Så langt er tre personer varetektsfengslet i saken.


Vegard M. Aas

 30.12.15, kl. 10:21
 07.01.16, kl. 08:07

Alexander Jansen


ANNONSE

 

EIKER: De tre mennene ble i midten av desember varetektsfengslet i fire uker med brev- og besøksforbud etter at politiet gjorde et større beslag av anabole steroider.

Under fengslingsmøtet i Eiker, Modum og Sigdal tingrett ble de tre siktet for «grov dopingovertredelse» - en bestemmelse som etter den nye straffeloven kan gi fengsel i inntil seks år.

Kroppsbyggermiljø

Politiadvokat Per Morten Sending ved Søndre Buskerud politidistrikt er tilbakeholden med opplysninger, men bekrefter at saken er under etterforskning. Han vil av samme hensyn ikke kommentere saken ytterligere.

Etter hva DRM24 erfarer skal imidlertid minst to av de tre mennene som er siktet i saken ha tilknytning til et kroppsbyggermiljø i Eiker-kommunene.

De to er i 20- og 30-årene og hjemmehørende i henholdsvis Nedre og Øvre Eiker. Sistnevnte har forøvrig vært pågrepet av politiet for tilsvarende forhold også tidligere. 

LES OGSÅ: Har stjålet tannlegeutstyr for hundretusener i Mjøndalen

Erkjenner delvis straffeskyld

En av de siktede er varetektsfengslet i fire uker med brev- og besøksforbud. Ifølge forsvarer Haakon Borgen erkjenner hans klient delvis straffeskyld.

De to andre forsvarerne oppnevnt i saken vil ikke kommentere saken ytterligere.

- Min klient ble ble varetekstfengslet i fire uker med restriksjoner. Dette er en sak under etterforskning som er ilagt restriksjoner, og jeg ønsker derfor ikke å kommentere saken noe ytterligere, sier advokat Knut Fure til DRM24.no.

Den tredje mannens forsvarer, Anders Green, bekrefter at også hans klient er varetektsfengslet i fire uker, uten å ville si noe mer. 

LES OGSÅ: Politiet måtte bruke pepperspray på slåsskjempe i Krokstadelva

Øker muskelmassen

Anabole steroider, hvis formål er å øke muskelmassen, er forbundet med en rekke helseproblemer - alt fra kviser, til livstruende tilstander.

Bruk av anabole steroider ble ulovlig å skaffe seg, besitte eller bruke 1. juli i 2013. I dag importeres dopingmidlene ofte fra utlandet, men man har også sett en rekke tilfeller hvor dopingmidler produseres i hjemmelaboratorium i Norge.

En undersøkelse fra 2009 viser at 2,9 prosent av menn og 1 prosent av kvinner har brukt eller bruker doping i Norge. De som bruker doping, bruker i hovedsak anabole steroider og testosteronpreparater.

FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN

ANNONSE