ANNONSE

SPESIALBUTIKK: I gågata har KanonCon åpnet dørene. Retrospill, merch, bøker, actionfigurer og 5.000 tegneserier har fått plass på 45 kvadratmeter.
ALLE FOTO: ANDREA SYVERSEN / DRM24

Morten (47) har åpnet byens nye nerde-nirvana

Etter 20 år i eiendomsbransjen og ett 2020 som inneholdt både pandemi, samlivsbrudd og dødsfall i familien fant Morten F. Thomsen ut at han skulle bytte bransje.


Andrea Syversen

 26.02.21, kl. 11:17
 12.03.21, kl. 21:29


ANNONSE

 

BRAGERNES: Hele livet har Thomsen vært interessert i tegneserier.

- Selv har jeg savnet en butikk som dette i Norge, en «nerdebutikk» for populærkultur. Butikken er unik ettersom vi både selger brukte, godt bevarte og helt nye tegneserier. 2020 var rett og slett ett dritt-år, og det fikk meg til å innse et par ting – vi har ingen dager å miste, og jeg ønsker nå å leve ut drømmen min.

Drømmen resulterte i butikken KanonCon. Responsen har vært overveldende de knappe to ukene butikken har vært åpen.


Navnet er en videreføring av festivalen ved samme navn som Thomsen var med å starte i 2019.

- Festivalen ble arrangert i Kanonhallen i Oslo, og Con står for convention – sånn ble navnet til. Når pandemien er over er planen å arrangere flere KanonCon-festivaler, det vet vi mange ser frem til.

Etter flere år med tegneseriesamling har Thomsen blitt kjent med entusiaster over hele verden, dette får han igjen for nå.

- Jeg kjenner drivere av tegneseriebutikker i blant annet USA og Tyrkia, disse har jeg lært masse av. Ny kunnskap tilegner jeg meg også når kunder kommer med sine ønsker og anbefalinger for produkter og tegneserier butikken burde ha – dette er jeg veldig takknemlig for.

På bildet er den norske tegneserien Stålmannen fra 1952. Det mest verdifulle Thomsen har i hyllene er den første utgaven av Hulk 1981 – som har en estimert verdi til 30.000kr.

Henvendelser fra hele landet

Thomsen kan by på tegneserier fra mange univers, kategorier og tidsepoker – Donald Duck, Marvel, Star Wars, superhelter, skrekk og flere uavhengige mindre utgivelser. Utover de 5.000 i butikken ligger 195.000 til på et lager - totalt 200.000 ulike tegneserier.

Entusiaster fra hele landet, både kjøpere og selgere har tatt kontakt de siste ukene.

- Jeg har fått hjelp av noen kompiser og har hentet en rekke samlinger rundt om i landet. Flere har også ønsket å kjøpe ting fra butikken, dette har jeg sendt per post.


For tiden blir det opptil 15-timers arbeidsdager på drammenseren. Mye tid går med til researching, kundehenvendelser og bygging av nettbutikk. Planen er å lansere nettbutikken innen kort tid.

- Tegneserier har jeg ikke hatt tid til å lese de siste månedene – men tiden, innsatsen og energien jeg legger i dette prosjektet er verdt det for jeg lever virkelig ut drømmen min nå. Jeg skal gi det ett år for å se om dette er lønnsomt, foreløpig lever jeg på oppsparte midler.


Aktiv på sosiale medier

For de spesielt interesserte har Thomsen startet emneknaggen #whatsonthelumatron, hvor han daglig deler «dagens retrospill».  Han har også startet en Youtube-kanal med navnet «KanonCon» hvor han deler snutter fra butikken, nyheter og tar med seerne på henting av store tegneseriesamlinger.

- Som tegneserieentusiast ser jeg mye på YouTube og synes det er gøy å bruke kanalen som et markedsføringselement for butikken. Sosiale medier er også en fin plattform å holde kontakt med andre entusiaster og kunder rundt om i landet.

Favorittkarakteren er Phoenix (også kjent som Jean Grey) fra Marvel Comics X-men, som han stolt viser frem en figur av. Thomsen egne store Phoenix-tegneseriesamling er imidlertid ikke for salg

Storfint besøk lørdag

Kanoncon ønsker å satse på signeringer med tegneserieskapere, og popup-stores i butikken.

- Vi begynner allerede førstkommende lørdag. Drammenser og tegneserieskaper Tommy Sydsæter kommer for å signere sine tegneserier, bøker og kunsttrykk, forteller Thomsen.

Sydsæter jobbet tidlig i sin karriere for humorbladene KonK og Norsk MAD. Mest kjent er han for sine bidrag i humorbladet Pyton, hvor han står bak blant annet Rhesus Minus & Tommy Tusj, Dølle Døck og tegneserien om bandet Vazelina Bilopphøggers.

For tiden er han aktuell med en utstilling hos tegnerforbundet i Oslo, to samlebøker av serien om Vazelina Bilopphøggers og en samlebok om Rhesus Minus & Tommy Tusj.

- Vi går for et kølapp-system og kan kun ha fem personer inne i butikken samtidig for å ta hensyn til smittevern, derfor vil det også være mulig å bestille signerte produkter som vi sender i posten.FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE