ANNONSE

I RETTEN: Leif Arne Rolfstad, også kjent som «Ljuger'n» på folkemunne.
TEKST OG FOTO: SILJE THERESE TALMO

GBL Bildeler kjemper for verdiene i lagmannsretten

Torsdag var det duket for ankesaken mellom Øvre Eiker kommune og Leif Arne Rolfstad i Borgarting lagmannsrett.


Redaksjonen

 10.10.19, kl. 17:44
 22.10.19, kl. 11:59


ANNONSE

 

ØVRE EIKER: Bakgrunnen for ankesaken er at Fylkesmannen i Buskerud og Øvre Eiker kommune besluttet med bakgrunnen i forurensningsloven å tvangsrydde eiendommen tilhørende Gulbrandsen Billakkering Bildeler AS i 2013, skriver Eikernytt.no.

GBL Bildeler AS på sin side bestrider tvangsoppryddingen av eiendommen, og vil kreve oppreisning og erstatning for de bilene som ble fjernet.

Kommunen fremholder imidlertid at erstatningskravet fra GBL er foreldet. I en kjennelse fra Kongsberg og Eiker tingrett i desember 2017, fikk kommunen delvis medhold i dette. Tingretten kom frem til at deler av kravet var foreldet, noe Rolfstad ikke er enig i.

Ankeforhandlingen var opprinnelig berammet til og vare frem til lunsj fredag, men det ble tidlig klart at det er tilstrekkelig med en dag til behandling av GBL Bildeler AS sin anke.

LES OGSÅ: Høyesterett forkastet GBL-anke fra lagmannsretten

Risikerer konkurs

Parallelt med ankesaken i Oslo er det skiftesamling i Kongsberg og Eiker tingrett, hvor Staten ved Skatteoppkreveren i Eiker har tatt ut konkursbegjæring mot GBL Bildeler AS.

Det har allerede vært en rekke runder i retten mellom Øvre Eiker kommune og Leif Arne Rolfstad. Rolfstad selv ser imidlertid ikke for seg at siste ord er sagt, og er beredt på ytterligere runder i retten.

Det er ikke kjent når dommen faller.

LES OGSÅ: GBL dømt for ulovlig drift i lagmannsretten

img3003.jpg
DRIVER BILOPPHUGGERI: Leif Arne Rolfstad er daglig leder i GBL Bildeler, og er i klammeri med myndighetene. (ARKIVFOTO: ROY HANSEN / EIKERNYTT.NO)


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE