ANNONSE

Varetektsfengsles etter biltyveri og barnebortføring

De to mennene i 30-årene fremstilles for varetektsfengsling i Drammen tingrett torsdag. For en av de to utvides siktelsen til også å omfatte grovt ran.


Alexander Jansen

 14.08.19, kl. 11:04
 15.08.19, kl. 16:05


ANNONSE

 

DRAMMEN: Som DRM24 omtalte tirsdag kveld bekrefter politiet at en av de to siktede også knyttes til bilkapringen på Gulskogen i Drammen lørdag hvor en kvinne ble truet.

Siktelsen mot den ene mannen blir derfor utvidet fra grov frihetsberøvelse, til også å omfatte grovt ran, ifølge NRK.

- Vi har siden lørdag vært i aktivt søkt etter en av mennene etter en annen alvorlig hendelse som skjedde lørdag formiddag. Han skal der ha truet en kvinne til å kjøre til en minibank for å ta ut penger. Kvinnen klarte å komme seg unna, og varslet politiet, uttaler politiet i en pressemelding onsdag formiddag.

Politiet presiserer fortsatt at de ser bortføringen tirsdag i sammenheng med «flere alvorlige hendelser». 

- Vil siktelsen utvides til å omfatte flere forhold enn bilkapringen på Gulskogen? 

- Det kan jeg ikke utelukke, men kan ikke gå i detalj på nå, sier påtalejurist Kjell Are Strøm til DRM24.

Trolig tilfeldig offer

Ifølge Strøm har politiet fortsatt ingen holdepunkter som tilsier noe annet enn at 14-åringen som ble bortført i forbindelse med biltyveriet i Drammen tirsdag, var noe annet enn et tilfeldig offer.

- Vi er nå i en aktiv etterforskningsfase, og bruker tid på å kartlegge hva som har skjedd fra de to mennene tok bilen med 14-åringen til pågripelsen tirsdag ettermiddag. Mennene har hatt gutten med seg i flere timer, og de har vært på flere steder, dette må vi nå bruke tid på å kartlegge, sier Strøm.

Strøm opplyser videre at gutten onsdag vil gjennomføre et såkalt tilrettelagt avhør.

– Gutten har gitt en beskrivelse av hendelsesforløpet, og han har naturligvis opplevd dette som dramatisk. Kriseteam i kommunen han bor i er kontaktet, og vil følge opp gutten videre. Dette er uansett en alvorlig sak som har rammet uskyldige mennesker. Det er selvsagt ekstra alvorlig når barn har vært involvert, sier Strøm.

LES OGSÅ: Biltyver stakk av med barn i bilen - tatt etter fem timer lang klappjakt


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN

ANNONSE