ANNONSE

VARMT OG GODT: Finværet gjorde laksefisket labert lørdag.
ALLE FOTO: ROY HANSEN / EIKERNYTT.NO

Fiskefattig laksefestival i stekende solskinn

Årets utgave av laksefestivalen i Hokksund ble mildt sagt fattig - på nettopp laks - med bare seks tellende fisk. Men innsatsen og været var helt på topp - både for store og små fiskere.


Roy Hansen

 04.08.19, kl. 16:58
 13.08.19, kl. 14:29


ANNONSE

 

ØVRE EIKER: Med 22-23 grader i vannet og meget lav vannføring, vil ikke årets laksefestival gå over i historien som den mest fiskerike. Faktisk ble det bare tatt seks tellende fisk i løpet av de to øktene som de voksne fiskerne hadde på seg til å dra i land seieren, melder Eikernytt.no.

Det var til slutt Stian Iversen fra Prestfoss som gikk av med seieren. Han landet en laks og en liten ørret med en samlet vekt på 6,34 kilo. Men han hadde også den største laksen - en rugg på 8,8 kilo. Dessverre for ham var den huket og derfor ikke tellende i fiskekonkurransen. Men det holdt til seier uansett.

Dette var første turen i Drammenselva for Stian denne sesongen. Som lidenskapelig laksefisker har han nylig fylt opp fryseren med fisk fra Namsen og solgte derfor dagens fangst.

- Dette var 24. gangen jeg har vært med på denne konkurransen, men aldri kommet helt til topps. Andre plass har vært det beste så langt. Det var derfor ekstra deilig å vinne i dag, sier han.


Han kunne dermed reise hjem med en Nøstetangenpokal og et sesongkort for neste år.

Det var til sammen 49 fiskere med på voksenkonkurransen. De fisket fra tidlig morgen - hadde en liten pause midt på dagen før de tok en ny runde på eller ved elva. Men det var så varmt og lite fisk, at mange ga seg før tiden.

Ivrige barnefiskere

Det ble litt av en tålmodighetsprøve for mange av de 49 barna som stilte opp i dagens fiskekonkurranse.

Det var varmt og heller ikke her ble det mye fisk. Men noen fikk både én og to slik at det til slutt ble kåret verdige vinnere også her.

Mia Haugen Tingvoll på seks år hadde flaksen med seg, og halte i land en abbor og en flyndre som begge sikret henne seieren i den yngste klassen.

IMG_2513.JPG
Johannes Røine (bildet under) på fem år fikk en abbor og det ble det andre plass av, mens Sebastian Santana fikk en tredjeplass. Han poengterte at han hadde fått mer enn pappaen sin.

IMG_2511_red.JPG

Dagens fiskekonkurranse var også en del av den kommende bykampen til neste helg. Men ettersom ingen av disse fikk fisk, ble det ikke delt ut noe poeng. Dermed stiller alle lagene likt foran lørdagens bykamp under 59 grader nord.

IMG_2533 (1).JPG
Her ser vi (foran f.v.): Adeleine Olesdatter Hoen, Leon Mork, Mikkel Larsen Uggla, Elias Preisegolavicuis, og Julius Smedshammer Vannebo. Bak f.v. Johan Martin Stormo, Adrian Hæg, Jørgen Koren, Birk Ardraa og Brage Ardraa. Ikke på bilde, men var med og fisket var Emilie Fiskum Wennberg og Bastian Gundersen.


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE