ANNONSE

BILINTERESSERT: Frank Bakke-Jensen bak rattet på en av de spesialbygde Landcruiserne Arctic Trucks leverer Forsvaret.
ALLE FOTO: Elisabeth Engebretsen / DRM24

Forsvarsministeren: - Drømmer om å eie en ombygd Landcruiser

Statsråden var torsdag på rundtur i Drammen, hvor Forsvars-leverandør Arctic Trucks og Spiraltoppen var blant stoppestedene.


Elisabeth Engebretsen

 04.07.19, kl. 17:59
 14.07.19, kl. 14:58


ANNONSE

 

DRAMMEN/NEDRE EIKER: - Drammen er ikke så gæærnt, når du ser det herfra, smiler Høyres ordførerkandidat, Fredrik A. Haaning. Han har tatt med seg Høyre-kollega og forsvarsminister, Frank Bakke-Jensen, på Drammens største turistattraksjon, Spiraltoppen.

Bakke-Jensen ser fascinert ut over utsikten, for første gang i Drammen. Finnmarking til tross, byens beste utsiktspunkt ser ut til å imponere forsvarsministeren, som nikker anerkjennende.

fredrik haaland viste Frank drammen.jpg

Haaning og varaordfører i Nedre Eiker, Elly Therese Thoresen (H) var vertskap for rundturen, hvor blant annet forsvarsverkene fra 1905 stod på programmet, i tillegg til en lunch på Spiraltoppen cafe. 

Ved kanonen på spiraltoppen.jpg

- Viktig leverandør

Før inspeksjonen av gamle kanoner på byens tak, var det imidlertid langt mer moderne krigsmateriell som stod på forsvarsministerens drammens-agenda. I Arctic Trucks' splitter nye hovedkvarter på Solbergmoen bygges nemlig forsvarets spesialutrustede, pansrede Toyota Landcruisere, som blant annet har blitt brukt i Norges krigsinnsats i Afghanistan.

Her fikk Bakke-Jensen omvisning av daglig leder Ørn Thomsen, som blant annet fortalte om utviklingen og teknologien bak Arctic Trucks.

- Jeg tar rett og slett turen innom for å treffe en viktig samarbeidspartner og leverandør for forsvaret, forklarer Bakke-Jensen. 

- Utstyret her har bidratt til å redde liv, understreker forsvarsministeren.

interssert i motor og teknologi.jpgNYE LOKALER: Daglig leder Ørn Thomsen i Arctic Trucks har akkurat flyttet selskapet inn i splitter nytt hovedkvarter på Solbergmoen, da de gamle lokalene på Brakerøya måtte rives pga. ny sykehustomt. Her viser han forsvarsministeren og Fredrik Haaning rundt i lokalene.

Bilinteressert minister

En over gjennomsnittet bilinteressert statsråd tok forøvrig superlativene i bruk under omvisningen, som han beskrev som veldig artig.

- Dessverre er det lite tid til å pleie bilinteressen. Nå går det mest i å ta det med ro i baksetet, forteller han.

Drømmebilen er en ombygd Landcruiser - den ultimate hyttebilen, ifølge Bakke-Jensen.

- Men det er nok en uoppnåelig drøm. Kona stikker kjepper i hjulene, smiler forvarsministeren. 

Per i dag eier han og kona en BMW, men har en pågående debatt om hvilken fremtidig bil de skal ha, avslører forsvarsministeren.

- Samtidig man må jo alltid ha en drøm, understreker han.

IMG_5222.jpgBILINTERESSERT: Frank Bakke-Jensen forteller at han skulle ønske han kunne eie en ombygd Landcruiser. 

Møtte veteraner

I løpet av dagen rakk også forsvarsministeren innom hjemmefrontmuseet på Fossesholm i Øvre Eiker. 

Der takket Bakke-Jensen veteranene som har lagt ned utallige dugnadstimer for å få til museet, som eies av Øvre Eiker kommune, men som driftes i sin helhet av Fossesholm og en venneforening som stort sett består av veteraner.

Erling Skjold_ 96 år_ Hjemmefrontmuseum.jpgVETERAN: Erling Skjold (96) er en av få veteraner fra andre verdenskrig som fortsatt er i live. Torsdag fikk han hilse på forsvarsministeren. Det satte han stor pris på. (FOTO: ROY HANSEN / EIKERNYTT.NO)

LES OGSÅ: Ordføreren møtte ministeren om Hellefoss-krav


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE