ANNONSE

ILLUSTRASJONSFOTO: TRYG FORSIKRING

Barn ekstra utsatt i hetebølgen - slik unngår du skader

Barn tåler ikke like mye sol og blir fortere opphetet enn voksne. Varmen som herjer i Europa kan skape utfordringer for barna. Her er tingene du bør passe på.


Redaksjonen

 29.06.19, kl. 20:15
 04.07.19, kl. 05:56


ANNONSE

 

NORGE: - Vi får inn mange saker angående solbrenthet hvert år. Med den varmen som er enkelte plasser nå må foreldre være ekstra oppmerksomme, sier Roy Vetaas, reiseekspert i Tryg Forsikring.

Er du i et område med ekstrem varme nå må du passe ekstra godt på barna.

- Barn som blir solbrent har økt risiko for å utvikle hudkreft i voksen alder. Det er derfor ekstra viktig å hindre at barna blir solbrente, sier Lege Kjell Vaage i Tryg Forsikring Legehjelp.

Han sier foreldre må være ekstra påpasselig med at barna ikke blir overopphetet.

- Når det er som aller varmest, hold barnet innendørs i et behagelig temperert rom. Sørg for at barna får i seg mye vann. Slapphet og tørre slimhinner i munnen, og mindre og mer konsentrert urin er et tegn på at barnet har fått i seg for lite væske, sier Vaage.

Ekstra utsatt i bil og barnevogn

Hvis det er 20 grader ute kan temperaturen stige til 40 grader i bilen på under en time. Med temperaturer over 40 grader mange steder i Europa kan fort kjøreturen bli utfordrende.

- Barn skal ikke befinne seg uten tilsyn i en bil, leketelt eller rom uten skikkelig ventilasjon. Temperaturen kan fort bli skyhøy, noe som kan være livstruende. Sjekk temperaturen der barnet befinner seg, og om barnet virker for varmt, sier Vaage.

Mange velger å dekke til barnevognen med et pledd for å få skygge og mindre sollys inn i barnevognen. Dette fraråder vi på det sterkeste, effekten kan være tilsvarende som en bil som står i solen.

- Det skal alltid være god ventilasjon i barnevognen, ikke fall for fristelsen å henge et teppe foran åpningen for å skjerme mot solen. Dette kan være veldig farlig.


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE