ANNONSE

DANSESHOW: Drammen Sirens avsluttet «åpningsseremonien» med et forrykende danseshow.
FOTO: ALEXANDER JANSEN / DRM24

Feiret 208-årsdagen med åpning av eldrepark og paraplytak

Ordførertale, underholdning og en gedigen bløtkake var blant ingrediensene da hundrevis av byens innbyggere møtt frem for å markere byens siste bursdag som «gamle Drammen».


Alexander Jansen

 19.06.19, kl. 13:38
 01.07.19, kl. 05:57


ANNONSE

 

KLIKK PÅ VINDUET OVER FOR Å SE VIDEO!

DRAMMEN: Og takket være åpningen av byens nye aktivitetspark for eldre, hadde nok jubilanten en høyere snittalder blant det fremmøtte publikummet enn ellers.

Gresset på sin side hadde fortsatt ikke grodd, men ellers var det meste klart til bruk i byens nye grønne lunge for de eldre, med stor vekt på sitteplasser rundt paviljongen, som er beholdt.

Men det var ikke bare publikum i eldreparken som feiret bybursdag. Også alle skolelevene på byens skoler har feiret stort, og i den anledning konsumert omlag 10.000 boller!

OFFISIELT ÅPNET:
Ordføreren holdt tale, deretter var det klart for servering av en gedigen bløtkake.

BLØTKAKE: Sentrumsleder Helle-Stine Høvås i Byen vår Drammen var kakesjef, og hadde hendene fulle.

Paraply-himmel

Punkt to på programmet var innvielse av kunstinstallasjonen «Umbrella Sky», bestående av omlag 400 paraplyer hengt tett i tett over byparken. 

- Installasjonen er en gave fra kommunen til bybursdagen, kunne ordfører Tore Opdal Hansen fortelle. 


Det er de portugisiske kunsterne i Impact Plan som har utført installasjonen, men ideen kom fra Drammen - nærmere bestemt «Ung Leder»-prosjektet hos G60/Interkultur. Paraplyene blir hengende frem til etter Elvefestivalen.


- Planen er at dette skal være et chill-område under Elvevill-konsertene, som i år foregår i Byparken, sier prosjektleder Maria Voss i Elvevill. 

Hun forteller at de portugisiske kunsterne som har utført liknende stunt i storbyer over hele verden, ble oppdaget først da de begynte å søke etter en måte å få utført prosjektet på. 

Og takket være Kongsberg Lyd og Lys, fikk prosjektet lånt nødvendig rigg til å montere opp paraplyene.

- Parken har blitt kjempefin, og vi håper både unge og gamle tar den i bruk i sommmer, sa konferansier Louise Winness Prestgaard fra Byen Vår Drammen til publikum. 

IMPONERTE BARN:
Anwar, Hadia og Rushan fra Fjellhagen barnehage synes det var gøy med «paraplyhimmel».

Se flere bilder fra bybursdagen her:

FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE