ANNONSE

FOTO: ALEXANDER JANSEN / DRM24

Drammen til finalen som Norges kulturkommune

Drammen kommune blant tre finalister til å bli Norges kulturkommune 2019.


Redaksjonen

 13.06.19, kl. 13:06
 21.06.19, kl. 16:00


ANNONSE

 

DRAMMEN: Norsk kulturforum (NOKU) offentliggjorde onsdag kveld finalistene til Norges kulturkommune 2019 under en konferanse i Bodø.

De tre finalistene er Drammen, Larvik og Sarpsborg. Drammen er dermed fortsatt med i kampen om å bli Norges kulturkommune 2019.

- Dette er velfortjent. Vi krysser fingrene, sier ordførerkandidat for Høyre i Nye Drammen kommune, Fredrik Haaning i en uttalelse.

- Takk til alle amatører, profesjonelle, ansatte i kommunens kulturavdeling, interkultur, Drammen Scener, næringslivet som støtter kulturarbeidet og alle andre som hver dag gjør en innsats for et rikere kulturliv i byen vår, uttaler Haaning.

Hele bredden i kulturlivet

Prisen Norges kulturkommune er en anerkjennelse av kommuner som jobber godt med hele bredden av kulturlivets utfordringer og muligheter, der både offentlige, frivillige og private aktører har sin plass og rolle i et helhetlig lokalt kulturliv. Prisen er innstiftet, og deles ut av, NOKU annet hvert år.

Prisen ble første gang delt ut i 1992. NOKU ønsker gjennom prisen å synliggjøre godt lokalt kulturarbeid der hele befolkningen gis mulighet for meningsfull egenaktivitet og gode kulturopplevelser, i tråd med kulturlovens intensjoner.

Årets kulturkommune i Buskerud

Drammen kommune ble i vinter kåret til Årets kulturkommune i Buskerud på bakgrunn av en godt forankret og helhetlig kulturstrategi og et stort kulturelt mangfold og bredde i kulturtilbudene. NOKU Buskerud skriver i sin begrunnelse at kulturens betydning for enkeltindivider og byutvikling er vektlagt.

Samspill og samarbeid med frivillig sektor og andre kulturaktører blir også et viktig utgangspunkt og mulighetsrom for å bygge Nye Drammen som en større kommune med aktive og gode lokalsamfunn.

Vinneren kåres på et arrangement under Arendalsuka mandag 12. august.

LES OGSÅ: En helaften med kunst og kultur


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE