ANNONSE

FULLT HUS: Union Scene har kapasitet på bortimot 1.400 mennesker med galleriet - her fra Raga Rockers-konsert i fjor.
ARKIVFOTO: ALEXANDER JANSEN / DRM24

Storstilt ombygging forvandler Union til konsertarena i toppklasse

Etter sommerferien er det bare stjernene som gjenstår for å gi publikum en helt ny konsertopplevelse i byens storstue.


Alexander Jansen

 03.06.19, kl. 16:53
 14.06.19, kl. 11:06


ANNONSE

 

DRAMMEN: I flere år har Drammen Scener gått svanger med en drøm om å flytte seks av bæresøylene og utvide galleriåpningen på Hovedscenen på Union Scene.

Dette vil gi en betydelig økning av kapasitet ved sittende publikum, samt en mye bedre publikumsopplevelse både i form av siktlinjer, innsyn til scenen og ikke minst akustikk.

- Endelig er drømmen en virkelighet og i slutten av juni gyver Veidekke Drammen løs på saken, uttaler Union Scene i en pressemelding.

BLIR NY: Drammens storstue bygges om, her fra Godset-kickoff i mars. (ARKIVFOTO: ALEXANDER JANSEN / DRM24)

Lydanlegg i toppklasse

- For Union Scene som konsertarena er dette veldig gøy, sier konsertprodusent John Eivind Meland. 

Synsfeltet til publikum blir betraktelig forbedret inn mot scenen fra salen og galleriet, samt at lydanlegget blir nytt og vil gi lyd i toppklasse. 

Drammens storstue vil da gi en bedre opplevelse for enda flere publikummere som ønsker å oppleve stjerner av både nasjonalt og internasjonalt  format.

RAVE-MARATON: Her fra Hardstyle DNA i mai. (ARKIVFOTO: ALEXANDER JANSEN / DRM24)

Byens største konferansekapasitet

- Union Scene får etter ombyggingen byens desidert største kapasitet på konferanse med mulighet for over 500 gjester, noe som vi synes er ekstra kult. Det er gøy at Union Scene fremdeles er med i kampen om å være «størst og best» i en tid hvor konkurrerende arenaer vokser opp både her og der, sier avdelingsleder for konferanse/event Morten Olesen.

Han har planene og visjonene klare.

- Vi skal vise at Drammen Scener fremdeles skal være den foretrukne konferanse – og eventarenaen for store, som små arrangementer. Om vi ikke har det mest moderne interiørdesignet, er vi definitivt best på å levere en unik og autentisk ramme rundt både konferanser, seminarer og events.

- Og vi er best på teknikk og service! Det er det viktigste, smiler en forventningsfull Olesen.

KONFERANSE: Her fra feiringen av kvinnedagen i mars. (ARKIVFOTO: ALEXANDER JANSEN / DRM24)

Lover spenstig program

Med hele gjengen i Drammen Scener i ryggen, ser Olesen og Meland nå frem til høsten med ekstra stor forventing. 

- Det blir en sterk høst på Union – og da er det ekstra gøy å kunne by på programmet i de forbedrede fasilitetene, lover de to. 

Det fullstendige konsertprogrammet slippes før rett over sommerferien - og skal inneha stor stjernefaktor.

Drammensfirmaer tar jobben

Bak de tekniske tegningene for prosjektet står Ørnulf Haugsrud i Arkitekt Solli i spissen med god støtte fra Berit Reitan hos Siv. Ing. Arentz.

- Det har vært mange runder for å finne ut hvordan prosjektet kunne realiseres, både rent teknisk, bygningsmessig og finansielt, så det føles som en seier at vi endelig er i gang, sier daglig leder i Drammen Scener, Knut Harald Pleym.

Utbyggingen av Hovedscenen starter den 20. juni. Union Scene holder da stengt frem til slutten av august, mens bakgården vil åpnes for konserter og festival fra medio august.

- Den 30. august er det en forhåndsåpning av konsertsesongen med finske Von Hertzen Brothers før den offisielle åpningskonserten finner sted på Hovedscenen den 31. august. Det skal vi markere med en skikkelig perle av en konsert, så det er bare å glede seg, sier Pleym og Meland entusiastisk.

LES OGSÅ: En helaften med kunst og kultur


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE