ANNONSE

HYGGELIG GJENSYN: Daglig leder Ida-Marthine Eker tapper en skummende fersk Aass pils i en av barene på nattklubben Z.
ALLE FOTO: ALEXANDER JANSEN / DRM24

Byens største utested har fått tilbake Aass i tappekranene

Etter åtte års «utroskap» kan gjestene igjen bestille kortreiste halvlitere fra Norges eldste bryggeri på Brask & Bram/Z nattklubb.


Alexander Jansen

 16.04.19, kl. 18:56
 30.04.19, kl. 11:22


ANNONSE

 

DRAMMEN: Mandag kunne gjestene på restauranten for første gang siden 2011 bestille pils på tapp fra Aass. I mellomtiden er det Carlsberg som har vært leverandør, men nå har utestedet bestemt seg for å kjøre en lokalpatriotisk linje.

- Det er så mange andre som ikke har lokalt brygg om dagen, så da tenker vi det kan være greit å gå andre veien, sier innehaver Petter Kittelsen til DRM24.

- Dessuten har Aass vist seg å være konkurransedyktige på pris med et bra sortiment. Vi har hatt en god dialog over tid, sier Kittelsen.

Ble ramaskrik

Det ble stor oppstandelse da nattklubben i 2011 som et av flere utesteder i sentrum byttet ut lokalbryggeriet til fordel for den danske ølkjempen Carlsberg. Nå håper de på en positiv boost etter å ha gått motsatt vei.

- De tilbakemeldingene vi har fått så langt er veldig bra. Drammenserne er jo veldig patrioter så det er nesten så folk forventer det. Vi mister ihvertall ikke gjester på dette, sier daglig leder Ida-Marthine Eker.

- Vi får håpe de som eventuelt ble støtt den gangen tar turen tilbake nå, smiler Eker.  

Flere Aass-varianter

For de som fortsatt ønsker Carlsberg er det selvsagt mulig å få servert på flaske. Men med utestedets nye Aass-avtale følger ikke bare den vanlige pilsen.

- Vi har utvidet også med en rekke andre varianter. På tapp får vi også Aass Bayer, Aass Lite og Aass Ipa. Spesialølet selger vi på halvlitere mens pilsen fås i 0,4, sier Eker.

Prisen for 0,4 ligger på 83 kroner mens det for halvliteren koster 99 kroner. For 0,25 liter pils er prisen 39 kroner. Aass eplecider tilbys forøvrig også som halvliter på tapp.

I tillegg får man på flaske servert Aass bukkøl og en splitter ny variant som lanseres i mai, samt alkoholfritt øl. 

Nattåpent i påsken

For drammenserne som foretrekker bypåsken kan utestedet skilte med nattåpent alle dager.

- Restauranten i 1. etasje (Brask & Bram) holder åpent til 03 onsdag og torsdag, mens nattklubben (Z) i 2. etasje holder nattåpent fredag og lørdag, forteller Eker.

For de som legger turen tidlig innom utestedet og vil ta en utepils i påskesola kan Brask & Bram dessuten friste med splitter ny uteservering, inkludert utebar og sittegrupper.

PÅSKEGULT: Fargen på pils og påskeuniform går hånd i hånd. - Vi forventer en del folk på byen, spesielt påskeaften, forteller Ida-Marthine Eker.
 
LES OGSÅ: Byens største nattklubb har fått en makeover


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE