ANNONSE

LOKALE TALENTER: Emilie (bak) og Kristina (foran) fra henholdsvis Lier og Drammen.
ALLE FOTO: ALEXANDER JANSEN / DRM24

Hevdet seg i polesport-NM

Emilie Berthinussen og Kristina Baikaite fra Drammen Polefitness gjorde det skarpt i sitt første norgesmesterskap i helga.


Alexander Jansen

 07.05.17, kl. 11:36
 31.05.17, kl. 11:48


ANNONSE
ANNONSE

 

DRAMMEN / OSLO: Det er første gang noen utøvere fra Drammen Polefitness har deltatt i Norgesmesterskapet, som ble avholdt i Oslo lørdag.

- Vi er så stolte at vi holder på å sprekke. Vi fikk virkelig satt Drammen på kartet i Polesport, forteller trener og en av eierne ved Drammen Polefitness, Elisabeth Skorgan. 

Klubben stilte med sine foreløpig mest dedikerte medlemmer, 17 år gamle Emilie Berthinussen fra Lier og Kristina Baikaite (25) fra Drammen.

PÅ VEI OPP: Emilie Berthinussen (17) kan nå smykke seg med tittelen norgesmester i «amatør junior»-klassen.

- To av de beste

Og ifølge Skorgan leverte jentene to opptredener det virkelig svingte av, og fikk begge gode poengscore.

Begge deltok i finaleomgangene, Emilie ble norgesmester i klassen «amatør junior» da hun var eneste deltaker under 18 år, mens Kristina hevdet seg bra i «Professional»-klassen for seniorer. 

- Dette har de øvd på lenge, laget alt selv og perfeksjonert sine fremførelser. Det ble trukket noe på Kristina vi ikke klarte å se, men det var likevel fantastisk, sier Skorgan.

PÅ TOPPNIVÅ: Kristina Baikaite (25) gjorde det bra i senior «Professional»-klassen, og aspirerer til elitenivå.

Satser for fullt

I NM er det fem internasjonale dommere som bedømmer fremførelsene for hver deltaker. På hvert aldersnivå er det tre klasser; amatør, professional og elite. Gull- og sølvvinner fra sistnevnte går automatisk videre til VM. 

- Kristina kunne fint deltatt i eliteklassen, mener Skorgan, og forteller at de gode resultatene i NM har gitt motivasjon til å fortsette Polesport-satsingen for fullt i Drammen.

PS: Det blir også konkurrert i grenene «Double» (to og to) og «Artistic» i norgesmesterskapet. Her var det ingen som deltok fra Drammen. 

AKROBATIKK PÅ HØYT NIVÅ: Polesport krever styrke, smidighet, fleksibilitet og koordinasjon på høyt nivå.


PS: Bildene i denne artikkelen er tatt ved en tidligere anledning.


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE