ANNONSE

SUSER FORBI KIRKA: Langrennsløperne får enorm fart ned fra kirka og ned mot kirkegata før de ankommer torget. Her er eikværingen og Konnerud-løper Timo Andre Bakken på vei nedover i kvartfinalen.
FOTO: SIMEN NÆSS HAGEN / DRM24

Derfor er Drammen det store høydepunktet i sesongen

Langrennprofilene ser alltid fram til å konkurrere på Bragernes.


Simen Næss Hagen

 08.03.17, kl. 19:27
 15.03.17, kl. 19:29


ANNONSE
ANNONSE

 

DRAMMEN: Flere bysprinter blir arrangert gjennom en hel sesong, men ingen kan måle seg med denne tradisjonsrike onsdagen før Kollen-helga, skal vi tro de norske langrennsprofilene.

– Drammen er alltid bra. Bysprinter har ofte en utfordring med gode løyper. Det får de til her. I tillegg er det alltid mye folk som stiller opp, sier Ingvild Flugstad Østberg til DRM24.no, som også har gode minner ved at hun fikk sin World Cup-debut i elvebyen.

LES OGSÅ:
Gjenopplev folkefesten i video og bilder her

SVENSK DOMINANS:
 Svenskene gjorde det skarpt på kvinnesiden i årets skisprint. (FOTO: NILS J. MAUDAL)

LES OGSÅ:
Bente har stått samme år 15 år på rad

Et høydepunkt, tross nedturer

Flere goder minner har hun også blant annet ved at hun tok andreplassen her i fjor.

– Jeg pleier å gjøre det veldig bra her, løypa passer meg bra. Derfor var det kjedelig å ikke greie finale i dag, sier 26-åringen.

(FOTO: ALEXANDER JANSEN / DRM24)

Emil Iversen, som var den store ulykkesfuglen da han falt på team-sprinten i VM i Lahti, er fortsatt langt nede og venter egentlig på at sesongen skal ta slutt. Men et snartur innom Drammen var kanskje et bitte lite lyspunkt isolert sett.

– Men mest av alt er det et lyspunkt at et skirenn er ferdig og at det ikke er så mange renn igjen. Men dette er første gang jeg kom til kvart og semi. Topp 10 i dag, det er jeg fornøyd med, sier Iversen til DRM24.no.

SKUFFET:
VM-dronninga Marit Bjørgen måtte gi tapt etter semifinalene (FOTO: NILS J. MAUDAL)

LES OGSÅ:
Svensk-norsk skifest i Drammen

– God stemning

Han fikk sin første Drammen-sprint for fire år siden, men har fram til i år blitt slått ut i prologen. En statistikk han var glad for å bryte.

– Det var utrolig artig å gå heat her. Veldig god stemning ute i løypa. Den er kanskje litt kort og lett for min del, men det var ikke så ille med festesoner og slik. Men det er mye folk, så da er det fett å gå uansett, sier trønderen.

(FOTO: ALEXANDER JANSEN / DRM24)

Også for den lokale helten Sondre Turvoll Fossli, som måtte kapitulere i finalen og til slutt ble nummer seks, er det et høydepunkt å gå i Drammen.

– Dette er jo det nærmeste jeg kommer hjemmebane. Elendig finale, men ellers greit. Det er jo en liten stigning i alle fall, sier Fossli til DRM24.NO.

fossli
KOM SEG VIDERE: Sondre Turvoll Fossli ga full gass gjennom hele dagen i Drammen, men gikk tom for krefter når det hele skulle avgjøres i finalen. Til venstre Johannes Høsflot Klæboe, som tapte finalespurten for Eirik Brandsdal (høyre). (FOTO: SIMEN NÆSS HAGEN/DRM24)

– Den råeste sprinten

Tredjeplass i prologen ga forhåpninger om suksess på hjemmebane, men Hokksund-gutten hadde ikke krefter igjen.

– Jeg er for dårlig trent nå. I altfor dårlig form, vet du, konstaterer han, og samtidig legger inn mange superlativer om arrangementet.

– J*** god stemning, mye kjentfolk, og definitivt den råeste sprinten vi går i verdencup-sirkuset i løpet av et år. Kjempekult, dritkult, sier han.

LES OGSÅ:
Stor stemning i barneskirennet

Se stemningsrapport fra skisprinten her:


Se flere bilder fra rennet her:

...

FOTO: NILS J. MAUDAL

Se stort bildegalleri fra folkefesten rundt løypa her:

...

FOTO: ANDREA SYVERSEN / DRM24

 


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE