ANNONSE

HOLDT DET GÅENDE: Fra venstre Gjermund Sørstad, Øystein Mørk fra SK Kraft og Jon Løvendal, stand-in for St. Hallvard, her klokken 06.00 lørdag.
FOTO: ALEXANDER JANSEN / DRM24

24 timer på tredemølle

Med initiativtaker og ultraløper Gjermund Sørstad i spissen holdt utøvere fra St. Hallvard håndball og SK Kraft det gående et helt døgn på tredemølla.


Alexander Jansen

 25.03.17, kl. 18:23
 01.04.17, kl. 10:11


ANNONSE
ANNONSE

 

LIER: Startskuddet gikk fredag klokken 12.00 for andre året på rad. I fjor ble 24-timers-maratonet arrangert for første gang på Liertoppen, men i år var turen kommet til Treningspartner på Vitbank i Lier. 

Med 7-8 voksne tredemøller og åtte forskjellige band som holdt det gående med livemusikk gjennom store deler av døgnet, gikk Lier musikk- og tredemøllefestival av stabelen. 

LES OGSÅ: Klart for 24 timers maraton med tredemølle


Vondt i baken

Grunnet en ankelskade ble imidlertid nordisk rekordholder Gjermund Sørstad (38) henvist til sykkelen, da han ikke selv kunne løpe.

Og da DRM24 var innom i 06.00-tiden lørdag morgen var det ikke fritt for at 18 timer på sykkelsetet hadde satt sine spor. 

- Det er definitivt verst i baken. Samt stive lår. Sykkel er ikke noe jeg er vant til, men jeg har planer om å fullføre, sa Sørstad, fortsatt ved godt mot. 

Tradisjon

Løpe kunne imidlertid St. Hallvard-gutta, og ikke minst maraton- og thriathlon-løperne fra SK Kraft, som løp på skift gjennom døgnet. Klokken 06.00 måtte imidlertid håndballgutta se seg distansert av atletene i SK Kraft med 21.841 kilometer mot 17.743 km.

Men det var ikke bare forhåndsbookede aktører som kunne løpe, her var det åpent for alle som ville komme og ta seg en løpetur. 

Nå håper Sørstad at den litt uortodokse festivalen kan bli tradisjon. 

- I år har vi fått gjort mer ut av det med økt fokus på musikalske innslag, og så skal vi ikke glemme at vi løper inn penger for et godt formål. Det er det viktigste, og alle inntektene går i år til Barnas stasjon i Lier. Vi har fått mange gode tilbakemeldinger og satser på å videreføre dette til neste år, sier Sørstad til DRM24.

Se video fra løpingen her:

Lier tredemølle og musikkfestival - 24t løping hos Treningspartner i Lier!

Posted by Drammen Live24 on 24. mars 2017


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE